Ett 50-tal personer fick igår möjlighet att se det första avsnittet av svenska Fab 5 som visas ikväll på TV3. Fab5-killarna, Peter, Jörgen, Stefan, Patric och Lars-Fredrik, fanns på plats och hälsade alla välkomna innan det var dags att se det första avsnittet.
Även deras första heterosexuella offer, 34-åriga Erik, med flickvän fanns på plats i den lilla biosalongen.
De flesta av de inbjudna var nog lite nervösa att det skulle bli lite töntigt och många var tveksamma till om det verkligen skulle gå att göra en svensk version av ett så amerikanskt program. Men den allmänna uppfattningen hos ”testpubliken” efteråt var att programmet var en positivt överraskning. Skratten avlöste varandra i biosalongen medan det första avsnittet visades. Och det jublades och applåderades efteråt.
– Kul att de verkligen följt den amerikanska versionen helt och hållet, sa en kille. De har liksom inte försvenskat den för mycket. Musiken är densamma, de är minst lika bitchiga och elaka – och de till och med springer som de amerikanska Fab 5-killarna gör.
Magnus Carlsson från Alcazar gav omdömet:
– En charmig och bra variant av den amerikanska upplagan. Fem roliga och charmiga killar som kan sin grej. Dessutom är de mycket snyggare än sina amerikanska kollegor. Ingen Carson, men väl fem snyggingar!

”Svenska Fab 5” sänds ikväll torsdag kl 20.00 på TV3.





Micael Bindefeld kramade om Fab5-Peter efteråt




Stefan Engström och Martin Engman ville se Fab 5. Efteråt kommenterade Stefan programmet så här: – Det var väldigt bra och välgjort, klart roligare än originalet! Jag blir alltid varm i hjärtat att se den totala frånvaron av homofobi hos de straighta killarna som trots allt blir ganska hårt angripna  av fab-pojkarna. Kul!




Christian, Simon och Conny var på plats




Ingemar och Johan




Stefan och Tomas var skeptiska innan visningen men ändrade sig: ”Det var fantastiskt kul, nu hoppas vi att det blir många avsnitt, med många bitchigheter.”




Hela Fab5-gänget med ”offret” Erik och flickvännen

Publicerad: 2004-03-04 12:48:31