8 mars

Årets 8 mars infaller på måndag, vilket lett till att den internationella kvinnodagen firas i dagarna tre.
I morgon blir det Feministdag på RFSL-Huset med debatter och seminarier.
I programmet märks debatten om könsmakt i mediasammanhang, fuckshops och dragking-workshops. Combat visar filmer och Kunq visar dokumentären om ”HomosexUlla”. Tiina Rosenberg talar om queerfeminism och identitet. FittForFight ställer RFSLs vice ordförande Maria Sjödin mot väggen. Feministkillarna säljer sina tighta feminist-T shirts. Anna Mohr berättar om hur det är att vara kvinna och jobba med RFSL-män. Pekka Koskenvoima och Pernilla Klüft ställer ut bilder.
På Kafé 44 blir det en separatistisk feministfestival. Fram till 18.00 pågår debatter och seminarier och sedan är det paus till 20.30 då en fest tar vid.

I Malmö hålls en gatufest på lördagen i arrangemang av Feministiskt forum och på kvällen har Club Indigo tjejfest. Redan ikväll fredag är det feministfest och en Vi tar Natten Tillbaks-demonstration i Lund med utgångspunkt från Smålands Nation.

På Stockholms Universitet är det Genusvecka från den 8 mars till den 12:e. På 8-marskvällen har feministiska tidningen Bang fest och seminarier på Kägelbanan/MoseBacke.
Samma kväll är det demonstrationsdags i Stockholm. 19.00 samlas 8 Mars kommittén på Södermalmstorg. Anarkafeministerna har sedan en Vi Tar Natten Tillbaks-demo från Medborgarplatsen. Start 20.30.

På lördagskvällen kommer Sara Löfgren till Strictly Women – gayklubben i stockholmsförorten Bandhagen. På Buck Rogerskrogen hålls festen och när Sara inte är på scen blir det DJ Inca (Club Indigo) som spelar. Förköp på 120 kronor på Café Muhren (Västerlånggatan i Gamla Stan) fixas senast fredag. Obs endast kvinnor alltså!

http://www.corky.se

Källa: Läs mer kring kvinnodagen på Corky.se

Publicerad: 2004-03-05 16:58:35