Homo, bi, trans-kamp

Plattformen för det moderata ungdomsförbundet antogs av förbundsstyrelsen den 14 mars i år. Den består av en sammanställning av beslut tagna vid förbundsstämman och av nya ställningstaganden.
– I plattformen ställer vi oss bland annat bakom ett könsneutralt äktenskap och lesbiskas rätt till insemination, två frågor som sossarna gör allt för att förhala. Vi kritiserar även socialdemokraterna för den skärpning av smittskyddslagen som är på gång. Vi föreslår också ett avskaffande av namnlagen för att underlätta för transpersoners situation, fortsätter Fredrik Saweståhl, ansvarig för HBT-frågorna inom förbundsstyrelsen.
– Dessutom väljer vi att lyfta fram ett internationellt perspektiv med krav på att Sverige agerar mer och tuffare för HBT-rättigheter i EU och världen, samt givetvis att Sverige genast slutar utvisa homosexuella flyktingar till förföljelse och tortyr i länder som t.ex Iran, fortsätter Fredrik Saweståhl
– Vi vet att många är trötta på att ständigt utmålas som svaga offer i vänsterns retorik och vi hoppas därför att många väljer vårt alternativ som bygger på lika rättigheter istället för förlegade särlösningar, avslutar Fredrik Saweståhl.

Hela ställningstagandet kan läsas på MUFs hemsida, under Politik ”Våra åsikter”.

http://www.muf.se

Publicerad: 2004-03-31 19:24:53