Stockholm Pride 2004

Som väl alla förstått är det inte kronprinsessan Victoria som kommer att inviga Pride.
Stockholm Prides ordförande Håkan Steenberg avöjar idag att det blir stockholmsbiskopen Caroline Krook som invigningstalar. Dessutom kommer förre folkpartiriksdagsmannen Barbro Westerholm att jubileumstala – 10 år efter att partnerskapslagen gick igenom i Sverige.
– Just nu pågår en het debatt både i massmedier och i riksdagen om könsneutral äktenskapslagstiftning. Stockholm Pride vill med årets festival slå fast homosexuellas rätt till att få uttrycka sin kärlek genom giftermål, säger Håkan Steenberg.

Stockholm Pride säger i ett uttalande att de är mycket glad för att biskop Caroline Krook vill vara invigningstalare.
– Hon har brutit ny mark i en manlig värld och arbetat sig igenom fördomar. Hon visar för världen att kärleken är viktigast av allt och att alla får känna sig välkomna i tron. Biskopen har visat starkt stöd för HBT-rörelsen bland annat genom att stödja Regnbågsmässans arbete i Stockholms stift. Biskopen har också själv deltagit i mässorna.
I årets reklamkampanj har Stockholm Pride även tagit fasta på debatten och arbetar med temat samfund och vigsel. Förra årets kampanj handlade om homo- bi och transpersoner och barn.
Invigningstalet hålls den 28 juli. Tidigare år har Mona Sahlin, Tasso Stafilidis, Vanja Lundby-Wedin, Rikard Wolff och Fredrik Reinfeldt hållt det prestigefyllda talet.

http://www.stockholmpride.org

Publicerad: 2004-04-05 20:21:09