Homohat

Rättegången mot nio av de som genomförde en motdemonstration mot Pride-paraden, startade igår måndag.
Rättegången hålls i säkerhetssalen och bevakas av ett stort polisuppbåd. Igår stod en mindre grupp sympatisörer till nationaldemokraterna för att protestera mot åtalet.
Igår blev Facundo Unia utfrågad av de nios advokater och han fick berätta om överfallet mot honom. Ett överfall och en misshandel som lett till att han idag bland annat har försämrad syn, ständig yrsel och huvudvärk.
Unia fick detaljerade frågor av advokaterna som önskade framställa honom som del av ”AFA”-gruppen. Bland annat hänvisade en av advokaterna till en artikel i tidningen Straight där han skall ha skrivit om ett slagsmål med nynazister i Kungsträdgården. Även det att Facundo hade ”Pridekedjan” – den DogTag som designats av Christer Lindarw – i byxlinningen, ansågs av advokaterna vara bevis för att han hade våldsamt uppsåt.
Åklagaren Karin Engberg menar att de nios angrepp på paraden och Facundo Unia är ett hatbrott. Godtas detta av rätten innebär det högre straff om de fälls. Till sin hjälp för att bevisa de nio männens brott har hon en både video och stillbilder.
Idag tisdag skall de nio nationaldemokraterna framföra sin version av vad som hände.

http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikelid=2825

Källa: Läs Facundo Unias egen berättelse

Publicerad: 2004-04-20 13:30:08