Stockholm Pride 2004:

Nina & Kim har etablerat sig starkt hos gaypubliken. Bland annat har duon spelat flitigt på landets gayklubbar och fester under våren. Till exempel i början av maj när Corky fyllde fem år samt nyligen på Patricia. 29 maj spelar Nina & Kim även på West Coast Gay and Lesbian day.
Just nu är Nina Inhammar och Kim Kärnfalk i studion för att göra en prideremix på låten. För varje sålt exemplar av singeln går 2 kronor till Stockholm Prides solidaritetsarbete som i år består av två olika projekt: Expo som arbetar för kartläggning av högerextrema grupper samt till ett baltiskt pridefirande.
Video produceras av Ambassaden och Nike Lindblom.
– Tanken är att videon skall få människor att öppna ögonen och tänka till, berättar Nike Linblom/Ambassaden. Förra årets video fick mycket uppmärksamhet, med ett kyssandes rugbylag, vi väntar oss inte mindre i år.

På Nina & Kims hemsida skriver Kim själv att man söker folk till inspelningen av videon. Så har ni vägarna förbi Gustav Vasa kyrka i Stockholm måndag 31 maj klockan 17.00 så har ni chansen att bli förevigade, ett krav finns dock, alla ska vara klädda i vitt.

Videon kommer så småningom att läggas ut på www.stockholmpride.org

Inför varje festival tar Stockholm Pride fram en kampanj med aktuella ämnen. Årets kampanj riktar udden mot religiösa samfund och ska föra ut frågan om könsneutralt äktenskap och rätten att få gifta sig i kyrkan. Fredrik Thorell, scenansvarig på Stockholm Pride, tycker att Universe of love spinner vidare på temat för årets festival. Richard HanteTidigare Pridelåtar och artister:
2001 ”I am what I am”, Jonas Hedqvist
2002” La Vie”, Christer Björkman och Shirley Clamp feat. ms Engfors
2003 ”Someday”, Alcazar

Publicerad: 2004-05-26 23:22:14