Sommarläger

GayCamp
Sedan en lång tid tillbaks har gay och bikillar kunnat träffas sommartid i GayCamps regi. På senare år även med internationellt deltagande inte minst vad gäller baltiska homokillar. Den 1-8 augusti hålls årets läger och det kostar 1500 kronor att vara med.
Gaycamps hemsida

RFSL Stockholms tjejläger
I år har RFSL Stockholm tagit initiativ till ett läger för tjejer. Lägret hålls i Stockholms skärgård och hålls den 14-20 augusti.
Veckan innehåller såväl workshops och föreläsningar som friluftsaktiviteter.
Bland de senare kommer det finnas möjlighet att få lektioner i klättervägg, paddling, qi qong, tai chi, salsa, judo och stavgång. Och eftersom läger hålls i den idrottsinriktade Lillsveds Folkhögskola finns tillgång till en lång rad idrotts- och motionsanläggningar och verktyg.

Är du mer inriktad på att diskutera i mer sittande position – så hålls workshops i teman som personlig säkerhet, orgasm och sexuell självkänsla liksom sexuell njutning ur ett kvinnligt perspektiv. Det blir föreläsningar om stresshantering, Corky håller i diskussion om lesbisk kultur och det blir workshops om praktisk feminism.
Tycker du att idrottande eller pratande är något andar kan syssla med så är det helt fritt att vara med på lägret och bara coola ner med nya eller gamla kompisar. Möjlighet till sol och bad, grillkvällar, fiske och bara skön vila finns på RFSLs tjejläger.
Kostanden är 2400 kronor för medlemmar i RFSL och 2800 för icke medlemmar. I priset ingår kost och logi och alla aktiviteter på lägret.
Sista anmälningsdag är den 15 juli.
Läs mer om tjejlägret

Nordiskt ungdomsläger
Även RFSL Ungdom har sommarläger i år. I ett samarbete med ungdomar inom norska LLH och danska LBL träffas man den 3-8 augusti på läger Homoøya. Ungdomar upp till 29 år är välkomna och det blir workshops, kvällsfestivaler och möjlighet att träffa nya vänner. Det kostar 600 kornor om du har med eget tält eller 800 om du vill bo inomhus. Läs mer och anmäl dig hos RFSL Ungdom.

Kvinnohöjden
På Kvinnohöjden i Dalarna har feministiska sommarläger och kurser hållits sedan en lång tid tillbaks. I juli hålls bland annat favoriten ”Motorcykelveckan”, mecka, putsa, laga och fixa din hoj samt följ med på heldagsturer i Dalarna med omnejd.
Mer detaljerad info och kontaktmöjligheter finns att hitta på webben.
Kvinnohöjden

Danska sommarläger
Den 26 juli – 1 augusti inbjuder den danska gaysiten Boyfriend.dk till en veckas festande i Lökken på Nordjylland, inte långt ifrån natursköna Skagen.
– Arrangemanget sker i samarbete med företaget BeachCamp som kontaktade oss eftersom de ville nå en gaypublik, säger Boyfriends upphovsman Stefan Andersen.
Lökken har i Danmark kallats för ”ett festmekka” och ”Nordens Ibiza”, så förhoppningsvis kommer även bögarna att trivas. Boendet blir dock inte det glamorösaste – varje deltagare får ett tvåmannatält att bo i på stranden.
– Exakt vad som kommer att hända är inte bestämt, men självklart blir det pubrunda och en massa fester. Det här är första gången som någon arrangerar den här typen av gay-semester i Danmark, och vi räknar med ca 1 000 deltagare.
Stefan Andersen har anledning att vara optimistisk. Boyfriend har sedan starten för ett och ett halvt år blivit oerhört populärt bland Danmarks bögar. Så populärt att när årets ”Mr Gay” tävling fick läggas ned på grund av bristande intresse vände sig Copenhagen Pride till Boyfriend. Nu står det klart att sitens ”Boyfriend of the year” tävling hålls istället, och precis som förra året blir det på Anton, längst uppe i designerhuset Illum på Ströget.
Och om förra årets fest är någonting att gå efter så kanske det snart blir Copenhagen Pride som får börja konkurrera med BoyCamp i Lökken.
– BoyCamp erbjuder inte bara bad och fest, det finns faktiskt en hel del kultur att uppleva i närheten, tillägger Stefan Andersen.
– Men för de flesta blir det nog så att man samlar krafterna under dagen och förbrukar dem på kvällen. Det finns ju en anledning till att varje person får ett tvåmannatält!

Text om danska läger av SB

Anmälan till BoyCamp kostar
1 445 Dkr och sker på
www.beachcamp.dk.

Mer dansk homosemester:
Omø Öläger 24-31 juli
Pris: 980 Dkr
Hemsida: www.gaycamp.dk

SM-veckor på Smils gård 4-17 juli
Pris: 1 495 Dkr (vecka 28), 1 795 Dkr (vecka 29)
Hemsida: www.sado.dk

Femø Kvindelejr 16 juni-14 augusti
Pris: 1 500 Dkr per vecka
Hemsida: www.kvindelejren.dk

Publicerad: 2004-06-30 15:51:11