13 städer får i juli och augusti besök av Melodifestivalen på turné. Och i fredags var det premiär i Kristianstad för nästan 1000 personer. Det var strålande sol och på gräsmattan i parken satt familjer med picknick-korgar, öldrickande ungdomar och äldre tanter och farbröder i medtagna solstolar. En familjefest med andra ord.
Och det blev två timmars festlig och tight underhållning. Melodifestivalen på turné är så mycket mer än bara schlagerartister som sjunger sina senaste hits. Det är en show med dialoger, medleyn och massor av musik. Men framför allt – humor! Ensemblen rev under kvällen ner flera gapskratt från publiken (bland annat när schlager-jeopardy drog igång på scenen). Några av de musikaliska höjdpunkterna var Petra Nielsens tangomedley där hon bevisade att nästan alla gamla schlagerklassiker har en tango i sig. Anne-Lie Rydés medley med ”En sån karl”, ”Alla har glömt”, ”Bossa Nova” och ”Sånt är livet” fick fart på publiken och när Bosson uppträdde skrek småflickorna och plockade upp sina kameror för att ta en bild på idolen. Men mest jubel fick ändå Shirley Clamp som är hetast i Sverige just nu (ja, Gyllene Tider är ju också rätt populära i sommar…). Med sin andraplacering i Melodifestivalen och sin förstaplats på Svensktoppen utbröt det allsång när hon avslutade medleyet ”De Klassiska Tvåorna” med ”Min kärlek”.
Konferencier Christer Björkman hade under kvällen fler klädombyten än vad Cher hade när hon uppträdde i Globen nyligen, men han tar (tvärtemot vad kvällstidningarna skrivit) ett steg tillbaka från tidigare års turnéer, och låter i år gästerna få större utrymme i showen. Christer och alla andra i gänget driver dessutom både med sig själva och andra artister, vilket är befriande och träffsäkert.
Melodifestivalen på turné håller hög klass! Så är det.

Här kan du se Melodifestivalen på turné i sommar:

8 juli Sundsvall
9 juli Eskilstuna
10 juli Västervik
17 juli Nyköping
18 juli Sövde
24 juli Furuvik
30 juli Piteå
31 juli Kalmar
5 augusti Falkenberg
7 augusti Helsingborg
13 augusti Malmö

Publicerad: 2004-07-05 14:11:51