Stockholm Pride 2004:

När PridePark öppnar då tittar solen fram för första gången denna sommar. Och solen kommer gassa veckan ut! I alla fall om man skall tro SMHI. Gårdagens lokala regnskurar över Södermalm sammanföll av någon kufisk anledning med Maranatas motdemonstration utanför PrideHouse.
Klockan 15.00 öppnas parken. Vill man undvika köer för att hämta ut sina DogTags så är ett bra tips att ta sig förbi PrideHouse och ta chansen att lyssna på någon av de otaliga debatter och seminarier som pågår, eller kika på de utställningar som visas i huset.
PridePark invigs officiellt 18.00.
Redan innan dess blir det dock aktiviteter på lilla scenen. Tomas Hemstads punkrockband Pharmacy spelar klockan 15.30. De har tidigare spelat på såväl Debaser som Shame-festivalerna. Detta blir första gången de är på Pride.
Peppen är på max berättar de.
– Vi spelar melodiös rockbaserad punk, förklarar bandmedlemmen Marcus på frågan om hur man
beskriver Pharmacy för någon som aldrig hört det förut.
– Jag har jobbar i olika tält på varenda Pride förutom förra året. Det ska bli kul att se parken ”från andra hållet”, säger Tomas apropå vad som ska bli roligt med att spela på Pride.

Invigningstalare är stockholmsbiskopen Caroline Krook. På kvällen kommer bland andra Nina & Kim uppträda liksom Moneybrother, RIkard Wolff och Doria Roberts

Idag öppnar även QX Tältby i PridePark. Qx Shop har i år ett extra stort tält och har flyttat hela sortimentet till parken. I Qruisers tält kan man surfa och fixa guldmedlemskap och coola Qruiser-prylar. I klubbtältet kan Qruiser-klubbar träffas och Macoteket finns på palts för att visa IPods.
QX har en Quiz i sitt tält där även KLM har casting för sina kommande annonskampanjer riktad till gayresenärer. Och på gården finns även Amex på plats som tidigare år.

I parken finns restaurangerna och caféerna SideTrack, Chokladkoppen, Mandus och i ett samarbete Djurgårdsterrassen/Mälarpaviljongen/ Göken och Spisa Hos Helena.
Alla de politiska partierna utom kristdemokraterna är på plats liksom en lång rad gaygrupper, media och utställare.
Veckopassen har sålt slut, men i entrén till PridePark och i PrideHouse kan dagspass köpas.

http://www.qx.se/guide/

Källa: QX Guide

Publicerad: 2004-07-28 11:52:47