Kärlekslandet 2004

Artisterna fick igång publiken som jublade till imitationerna av alla kända artister.
Årets artister är Edith Crepp från Malmö, ReeMix med Francesca från Halmstad och – för tredje året i rad – Fashion Pack från Örebro.
De körde alla högst egna versioner av Lena Phs schlagervinnare och även en massa andra schlagerartister och världstjärnor ingick i repertoarerna.
Som ett break i firandet på Kärlekslandet framträdde dessutom Edith Crepp och Fashion Packs dragqueen på festivalens torgscen, där Piteås revymamma Åsa Persson fick lite hjälp på scen under en annan Lena Ph-klassiker omdöpt till ”Jag vill transa i neon”.
Besökarna vällde in i Kärlekslandet och mellan uppträdandena spelade DJ André från Luleå. På gårdsplanen delade Kärlekspatrullen ut kondomer och även LO-distriktet i Norrbotten fanns på plats för att prata med folk och ge bort prylar.
När kvällen till sist var till ända avslutade Edith Crepp med att hylla Kärlekens tempel genom att sjunga ”Jag är den jag är”.
Piteåfesten fortsätter på fredag och lördag, då gayklubben Polstjärnan också hålls öppen för medlemmar i RFSL.
På fredag finns även möjlighet att på festivalområdet lyssna på de queerfeministiska hiphoparna D Muttant, Y Puss och DJ Punani som kommer direkt från Stockholm Pride.
Från Pride kommer också Christer Björkman, som gästar Piteå med Melodifestivalen på turné med artister som Kikki Danielsson, Shirley Clamp och Bosson. Björkman var för en av Kärlekslandets artister 2002, men i år uppträder han på stora scenen.
Kärlekslandet arrangeras av RFSL Nord.


Servering igång på Kärlekslandet


Kärlekspatrullen på plats


FashionPacks dansare


Drugaorgie på Kärlekslandet!


Edith Crepp kom upp från Malmö


Och Francesca kom från Halmstad för att showa


Fullsatt på gården


Och fullt med folk vid showerna

http://www.rfsl.se/nord/pdol.html

Källa: Kärlekslandet

Publicerad: 2004-07-30 16:00:00