Homohat

Den jamaicanska reggae och dance hall artisten Buju Banton gör i augusti en turné i Sverige.
Den 24 augusti kommer han till Göteborg, dagen efter till Malmö och den 26 augusti är han med på klubben Stacys i Stockholm och ”Warm-Up” inför festivalen Riddarholmen Reggae Splash.
Banton uppträdde även i samband med de olympiska spelen i Aten och den brittiska aktivistgruppen OutRage protesterar upprört över att han fick uppträda i det sammanhanget.

Orsaken till upprördheten över just Banton är hans låt ”Boom Bye Bye”. I låten framför Banton uppmaningen att skjuta bögar, hälla syra över dem och bränna dem levande.
Låten gjorde för flera år sedan, men har getts ut på Bantons ”Greatest Hits”. Han har framfört låten så sent som i augusti bland annat på Smirnoff Reggae Festival, uppger sajten 365gay.com.
Enligt brittiska The Independent söks Banton av polisen i Jamaica för att ha deltagit i olaga intrång i en homosexuell mans hem och misshandlat de närvarande.

Stockholmslubben Stacy drivs av svenske artisten Doktor Alban som även han var i homoblåsväder efter en låt där han sjöng om att den enda riktiga kärleken var mellan man och kvinna, inte mellan kvinna och kvinna eller man och man. Efter protester från gayrörelsen i Sverige drogs låten in av skivbolaget.

I Göteborg uppträder han på Göteborg Skank och i Malmö på Kulturbolaget.

http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikelid=2988

Källa: Se tidigare artikel

Publicerad: 2004-08-16 19:26:43