Filmhösten 2004

Vad fick er att ta rollerna?
Björn: Jag blev rekommenderad av min teaterlärare. Sen gick jag på castingmöte och efter ett tag hade jag fått rollen. Jag var nog den som tillsattes sist även om det var oklart med Thorsten in i det sista.
Sanna: Lukas hade sett mig i ”Tre Kronor” och sen läst en intervju med mig i någon tidning. Han tyckte jag hade sagt knäppa saker och blev intresserad. Jag tvekade aldrig om att ta rollen; det är precis en sådan här roll jag längtat efter. Jag är jättesmickrad över att Lukas hade mig som första namn till rollen som Tess.

Hur funkade arbetet i teamet under inspelningarna?
Björn: Jag tycker det funkade bra. Vi blev en enhet; alla är så beroende av varandra. Min karaktär håller sig ju rätt mycket för sig själv och det avståndet behöll jag delvis när de andra spelade in scener utan mig. Jag kollade på avstånd.
Många har en bild av Thorsten Flinck men jag hade ingen alls vilket var bra tror jag. Det är alltid skönt att träffa folk som man inte vet så mycket om.
Sanna: Vi var som en stor familj, verkligen. Man ska aldrig tro att man är bättre än någon annan och sluta att inspireras; vi gav och tog av varandra allihop. Jag älskar just möten med nya människor och vad man kan lära sig.

Filmen är ju rätt omskakande; var inspelningarna påfrestande?
Björn: Ja lite men samtidigt väldigt trygga. Vi hade som sagt en bra sammanhållning och diskuterade mycket och skrattade mycket.
Sanna: Självklart tog det på krafterna att spela en roll som Tess. Jag gav jättemycket av mig själv i rollen. När jag kom hem var jag helt avstängd från allt i två veckor; jag behövde tid för mig själv.

Vad tror ni att folk kommer att tycka om filmen?
Björn: Väldigt varierande tror jag. Vissa kommer att vara arga och andra har roligt. Den verkar beröra så olika enligt vad jag sett hittills.
Sanna: Det viktigaste är ju att folk blir berörda. Jag tycker att det finns tragiska element i filmen men det finns även hopp och humor i filmen. Man borde inte tänka så mycket på vad folk ska tänka och tycka; skratta när du vill för finns faktiskt humor i filmen.

Det är några nakna scener i filmen; vad säger ni om dessa?
Björn: jag är ju inte naken men att de andra var det störde mig inte alls. Om jag hade varit tvungen att vara naken är det dock tveksamt om jag ställt upp.
Sanna: Det kändes rätt i sammanhanget. Det var jättesköna människor i teamet som jag verkligen litar på och det krävdes ju för rollen, så det var inget att snacka om.


Björn Almroth i en av filmens scener.

Vad filmens budskap är diskuteras livligt; vad säger ni om det?
Björn: Vi har pratat en del om vad folk ska tycka och vad som kommer att diskuteras. Jag tycker att tanken med filmen är att den ska väcka tankar.
Sanna: Vilket budskap den har är ju upp till var och en att tycka. Men jag tycker att ”Ett hål i mitt hjärta” handlar om så mycket. Bara en sån grej att alla människor vill bli kramade och bekräftade. Människor behöver bekräftelse och uppskattning sen söker man det på olika sätt.
En del söker till dokusåpor och försöker bli kändisar till vilket pris som helst; syns man inte är man ingen.

Det finns en lite speciell tvättstugescen i filmen; ni kryper in i en torktumlare….
Björn: Lukas hade en tanke om att vi skulle göra lite olika saker. Sanna och jag testade oss fram och så blev det som det blev.
Sanna: Den var så jävla kul!, Det finns en utveckling av den scenen som inte är med i filmen. Björn blev faktiskt riktigt rädd när jag inte släppte ut honom.(skratt)

Känner ni igen er något i rollerna?
Björn: Ja, en del av Erik är lik mig. Vi båda är tänkare och reflekterar mycket över vad som händer.
Sanna: Man kan inte göra en roll om man inte har en del av den rollen i sig själv. Många delar av mig finns i Tess och vice versa men det är för privat att berätta vilka.

Sanna; du utsätts ju för en hel del i filmen. Det finns till exempel en scen där ni har matkrig och en massa mat blir intryckt i munnen på dig…
Sanna: Jag tror att jag var den som mådde bäst i de scenerna. Jag var ju inte tvungen att vara den dominanta och den som utsatte någon för saker. Thorsten och Goran hade lite svårt för att driva på men jag är glad att de fortsatte för det blev bra scener.

Vad händer för er härnäst?
Björn: Jag har lite olika planer. Resa med en kompis står på programmet just nu. Längre fram är det en dröm att arbeta med Tim Burton.
Sanna: Och jag är med i en ny film ”Världens bästa pappa” med Alexander Skarsgård, Mikael Persbrandt och Erik Eriksson.

Publicerad: 2004-09-17 00:00:00