QX till Danmark

Sedan tidningen QX startades i oktober 1995 har den distribuerats även i Köpenhamn. Den främsta målgruppen har varit de många svenska turister som besöker stan, men även danska läsare har plockat upp tidningen på stans gayställen.
I samband med Copenhagen Gay and Lebsian Film Festival som startar i mitten av oktober, ger nu QX Förlag ut ett första nummer av QX dk – en tidning som
helt riktats till danska gay- och gayvänliga läsare.
Redaktör för tidningens nummer är Jens Jørgen Madsen som har lång journalistisk erfarenhet från danska dagstidningar.
Det första numrets omslag pryds av den internationellt kända dokumentärfotografen Tine Harden och producenten av TV-serien Nikolaj & Julie, Piv Bernth. Det är första gången de två deltar som ett par i mediasammanhang.
I tidningen berättar även partiledaren Marianne Jelved från det liberala Det Radikale Venstre om sin gigantiska samling handväskor och om varför hon är så populär bland landets HBT-folk.
De Fantastiske Fem (danska Fab 5) har valt ut Danmarks sexigaste man och Minna Groos som valdes till Årets Homo vid årets Copenhagen Pride klär av såväl sig själv som homovärlden inpå bara skinnet.
– Bögar och lesbiska står högt i kurs numera, säger Jens Jørgen Madsen. Politiker, affärslivet och underhållningsbranschen står alla i kö för att ta del av vår värld. Det handlar numera inte längre om att enbart få
sin röst hörd, utan om att insistera på vår särart. Att vi är fantastiska avvikare. Förhoppningsvis kan QX dk bidra med att öka självtilliten.

Utgivningen av QX dk, som totalt spridd i en upplaga om 11 000 exemplar i Köpenhamn och Malmö, är ännu så länge ett engångsprojekt. Efter utgivningen
kommer QX Förlag AB att samla in intryck från läsare, gaymiljön och annonsörer för att utvärdera eventuell fortsatt utgivning.
– Att ge ut en dansk QX är vår hyllning till en av Nordens mest spännande städer, säger Jon Voss VD på QX Förlag, Köpenhamn har en enorm potential.
Copenhagen Gay and Lesbian Film Festival är bara ett exempel på vad det danska gaysamhället kan åstadkomma.
– Vi märker ett mycket stort intresse och efterfrågan från våra kunder, som ser QX som en naturlig plattform för att nå gay- och gayvänliga läsare i hela Skandinavien, säger Ulrika Lahne, marknadschef på QX Förlag.

http://www.qx.se/pdf/QXdk0410.pdf

Källa: QX dk

Publicerad: 2004-09-24 13:14:07