Efter 15 år med barndomskärleken…

Cynthia Nixon som vi känner igen som cyniska Miranda i ”Sex and the City” avslöjades nyligen ha ett förhållande med en kvinna.
New York Daily News och New York Post skrev i helgen att Nixon dejtat en kvinnan sedan januari. Kvinnan som inte är känd bor inte med Nixon utan de uppges bara dejta än så länge.
Carrie Ross som är Cynthia Nixons publicist ville i fredags varken bekräfta eller dementera om uppgifterna var riktiga.
Men Cynthia Nixon själv berättade att hennes privatliv är just hennes privata liv:
– Men jag har inget att dölja och jag kan säga att jag är mycket lycklig.

Och reaktionerna från gaysamhället har enbart varit positiva.
– ”Det är alltid bra om folk kan leva med integritet och uppriktighet,” sa Kate Kendall, språkrör för National Center for Lesbian Rights i USA.
– ”Bra för Cynthia. Hoppas hon är lycklig.” berättade gay-TV kolumnisten Christine Champagne för PlanetOut.com. ”Jag blev förvånad såklart. Å andra sidan har jag alltid misstänkt Cynthias karaktär Miranda för att inte vara hetero.”

Skådespelerskan separerade från sin barndomskärlek Danny Mozes i juni förra året. De hade varit ett par i 15 år men aldrig gift sig. Paret har nu delad vårdnad om de två gemensamma barnen.

Cynthia Nixons Miranda blev snabbt en tittarfavorit i serien som kvinnor (och bögar) världen över älskade. Miranda Hobbes tog inte skit från någon och hennes vassa tunga fick många att önska sig en väninna som Miranda.
Vi kanske ville ha Carries stilkänsla, Samanthas sexaptit eller Charlottes utseende, men det var Miranda man ville ha som väninna. Henne kunde man ringa mitt i natten och hon stod utanför dörren så fort hon kunde, oavsett om hon var tvungen att gå fem minuter eller sitta i bilen i fem timmar.
Miranda misstogs faktiskt för flata under säsong ett av serien. Hennes chef försökte få ihop henne med en kvinna vilket Miranda i alla fall testade och det slutade med en oskyldig kyss innan Miranda insåg att det inte var kvinnor hon ville ha.
När serien gick i graven tidigare i år hade Miranda slagit sig till ro utanför Manhattan med barägaren Steve, sonen Brady och Steves dementa mamma.

Publicerad: 2004-09-27 11:47:17