TV

Den ännu namnlösa serien ska enligt produktionsbolaget vara en ”Will & Grace” fast i ombytta roller. Melissa Etheridge ska spela en lesbisk musiklärarinna som flyttar ihop med manliga heterokompisen och tillsammans ska de ta hand om en kompis tonåriga dotter.

Just nu finns det bara en lesbisk karaktär i amerikansk TV om man räknar bort betal-tv-kanalerna; och det är Cityakutens Dr. Kerry Weaver(Laura Innes) så Melissas lesbiska karaktär är ett välkommet inslag i tablåerna.

Huruvida Melissa kan agera är ovisst men eftersom hon är mamma till Bailey och Beckett har hon i alla fall erfarenhet av mammarollen.
Linda Wallem skriver manus och har tidigare producerat och skrivit för ”That ’70s Show”.

Och nu får väl USA i alla fall vara redo för en öppet lesbisk kvinna i en skön sitcom. När Ellen DeGeneres kom ut i sin serie för några år sedan sjönk tittarsiffrorna snabbt och serien lades ner. Men mycket har hänt sen dess och ”The L-word” har gått bra på kabelbolag, populära ”Cityakuten” har gett Kerry Weaver bra historier och Ellens DeGeneres talkshow ”The Ellen Show” har varit en kritikerframgång.

Publicerad: 2004-09-30 14:02:39