”Vill ni se en stjärna…”

En hel hög superstjärnor från andra sidan av Atlanten spelar stora roller i Londons West End i höst. Supermodellen Jerry Hall, karaktärsskådisen och King Kongs gamla favorittjej Jessica Lange, Greta Scacchi och Splashbruden Daryl Hannah.

Jerry Hall har precis ersatt Kathleen Turner i rollen som Mrs. Robinson i ”The Graduate”, samma roll som Anne Bancroft spelade mot Dustin Hoffman i den Oscarsbelönade filmen ”Mandomsprovet”. Trots ljummen kritik är det extremt svårt att få biljetter till den här föreställningen på Gielgud Theatre, då Jerry Hall visar en sida av sig själv som få förutom exmaken Mick Jagger tidigare sett… precis som Gud skapade henne!

Daryl Hannah har spelat otaliga roller i stora filmer och gör nu West End debut i ”The Seven Year Itch” som har premiär den 9 oktober på Queens Theatre. Marilyn Monroe spelade samma roll i filmatiseringen ”Flickan ovanpå” från 1955.

Greta Scacchi som bland annat spelat i Robert Altmans ”Short Cuts” får chans att visa sin komiska sida då hon har huvudrollen i ”The Guardsman”. En komedi av Ferenc Molnar som har premiär på Albery Theatre den 11 oktober.

Jessica Lange återvänder nu till West End och gör en en av teatervärldens stora klassiska roller i ”Long Days Journey Into Night” av Eugene O’Neill. ”Lång dags färd mot natt” gjorde stor succé på Dramaten härom året med bland andra Marie Göranzon och Keve Hjelm i huvudrollerna. Premiären är den 21 november på Lyric Theatre nära Piccadilly Circus.

Skulle du inte få biljett till någon av dessa fantastiska föreställningar duger det bra med att gå på ”starhunt” backstage. Ställ dig vid sceningången på baksidan av teatern och få dig en skymt av glamouren och stjärnorna, i bästa fall även en autograf!

Publicerad: 2000-08-27 15:44:35