Media

Hittills har det blivit fyra nummer och i det senaste publicerar man bland en topp 10 lista över de mest hatade kändisarna just nu. Den toppas av svenska Ulrika Jonsson. Det är även en stor intervju med Phil från 80-talsgruppen Big Fun. Phil berättar att samtliga medlemmar i gruppen var gay och att han var tillsammans med en annan medlem i gruppen, Mark. En annan artikel är ”The tragic death of my teenage wank fantasy, Marky Mark”. QX tog ett snack med killen bakom tidningen för att få reda på lite mer.
Du har skrivit för tidningar som Face, Sneak, Seventeen och Boyz, varför startade du en egen tidning?
– Jag startade Hate för jag var trött på mitt jobb på Nineteen magazine där jag skrev en massa bullshit om kändisar som jag verkligen inte brydde mig ett skit om. Jag var tvungen att låtsas att jag verkligen var intresserad av vad Geri Helliwell stoppade i sig (eller inte stoppade i sig) när hon käkade middag, hur många finnar Britney har etc. Hate var mitt sätt att att stå upp mot den kändiskultur som sköljer över hela England. Jag vill tro att människor har viktigare saker att göra än att läsa om kändisarnas liv, men tyvärr tror jag faktiskt inte att de har det. Dessutom ville jag göra en tidning som får människor att skratta, för det finns inte så många tidningar där ute som gör det.
Har det varit svårt att få tidningen att gå runt eller har det gått bra på en gång?
– Well, jag gör Hate nästan helt på egen hand så det är mycket jobb. Jag skriver, jag gör layouten, jag redigerar och trycker hela tidningen själv. Men jag tycker att hela proceduren är kul. Tyvärr måste jag jobba som frilansande redaktör och skribent på dagarna för att försörja mig, men jag tar ofta ledigt för att jobba med Hate. Första numret gick väldigt bra och fick en massa uppmärksamhet vilket fick folk att köpa tidningen. Det vore en dröm att få säga upp mig från mitt vanliga jobb och satsa helt på Hate. Vårt tredje nummer som kom i somras var det bästa hittills.
Du tog av dig kläderna och poserade naken för tidningen Butt nyligen, gjorde du det för att dra lite uppmärksamhet till din egen tidning?
– Ja! En av anledningarna till att jag gjorde Butt-grejen var att få mer fokus på Hate, men jag tyckte faktiskt det var kul att plåtas naken framför kameran, jag fick så många underbara mail från killar världen över efteråt. Men jag har inte haft tid att träffa så många av dem – än. Tidningen Attitude intervjuade mig nyligen och det fick många att köpa Hate. Så nu kommer kanske en massa sexiga svenska killar köpa Hate efter att ha läst det här?!
Var kan man köpa den? Kan man prenumerera på den även om man bor i Sverige?
– Hate säljs enbart i London för tillfället, i modebutikerna Tatty Devine, Pineal Eye, Lik + Neon och andra speciellt utvalda butiker. Men jag har en webbsida där man kan beställa ett nummer, men jag måste nog ta lite mer betalt då för portot – om de inte kan ge mig något i gengäld…
Kan du avslöja vad nästa nummer av Hate kommer att innehålla?
– Vi planerar att ha med en pornografisk seriestripp – The Get Along Gang Bang, så kommer vi att hitta på en massa strunt om kändisar, det blir även ”The New Years resolutions for 2005” och låtsas att det är vårt julnummer. Dessutom publicerar vi bilder från vårt första ”Hate-party”.
– Jo, just det, och så frågar vi Donnatella Versace om hon önskar sig en vit jul…(sniff).

Mer info om Hate på:
www.hatemagazine.co.uk

Publicerad: 2004-10-07 21:00:00