I årets Durex Global Sex Survey svarade 350 000 människor i hela världen på frågor om sina sexvanor. Och det är en intressant läsning. Enligt undersökningen har svenskar minst sex i hela Norden – 94 ggr per år. Mest sex i Norden har islänningarna – 119 ggr per år.
Svenskar har en tidigare sexdebut än genomsnittsåldern i världen. Vi gör våra första stapplande sexförsök när vi är 16,4 år (genomsnittet är 17,7). Trenden är att man idag förlorar sin oskuld i allt yngre ålder och att kvinnor gör sin sexuella debut tidigare än män.
Porrfilm är det i särklass populäraste sexhjälpmedlet. I Sverige uppger 50 % att de någon gång tittat på en porrfilm med sin partner (genomsnittet ligger på 35%). Andra populära hjälpmedel är ögonbindel och handklovar. Det som svenskar tänder mest på är en vältränad kropp (14%), snygg rumpa (15 %) och bröst/bröstkorg (14%). Att vara rik gör dig inte sexig enligt undersökningen, endast en procent anser att rikedom, ålder och hårfärg spelar in.
Oroande är att svenskar har mest oskyddad sex i världen. Svenskar och danskar toppar listan när det gäller oskyddad sex med en ny partner (64 %). Genomsnittet är 34%. Och bäst på att skydda sig är man enligt undersökningen i Indien och Vietnam.
Undersökningen visar även att det finns en stor oro i världen för att drabbas av HIV/Aids. Bulgarer är mest rädda (89%) medan kineser är minst oroliga (28%) – att kineser inte är lika rädda återspeglas även i att de toppar listan över antalet olika sexuella partners. De har i genomsnitt haft 19,3 sexuella partners, vilket är högt över genomsnittet på 10,5. Svenskar har i genomsnitt haft 12,3 partners.

Källa: 2004 Global sex survey report

Publicerad: 2004-10-12 12:11:58