I ett uttalande via brittiska organisationen Outrage, protesterar Ramzi Isalam, muslimsk gayaktivist, mot Londons borgmästare Ken Livingstone.
Orsaken är att Livingstone tagit emot den religiöse ledaren Dr Yusuf al-Qaradawi med öppna armar.
– Jag flydde till Storbritannien för att slippa mördas av islamiska fundamentalister i Algeriet, kommenterade Isalam mötet.
– Nu får jag se hur borgmästaren i min nya stad tar emot en religiös företrädare som ger stöd till att avrätta homosexuella i islamiska stater och ger religiösa motiv till de som ville döda mig. De av oss som lidit under fundamentalisterna vill inte se förtryckarna förfölja oss till London och få ett VIP-mottagande av stans borgmästare.

Ken har nekat ett möte med liberala religiösa grupperingar i London Community Coalition för att diskutera hans möte i juli med Dr Qaradawi. I gruppen som sökt en dialog med Livingstone ingår muslimer, hinduer, sihker, judar, gaygrupper, feminister, studenter, humanister och flyktinggrupper.

I ett uttalande från Livingstone förklarar han att han inte anser sig behöva konsultera London Community Coalition för möten med muslimska religiösa ledare. Mötet med Qaradawi handlade om diskussionen kring förbud mot att bära slöja och inkludera en lång rad representanter från såväl muslimska som bland annat sikh-grupper. I uttalandet säger han att han inte delar Qaradawis syn på homosexualitet men vill upprätthålla en dialog.

http://www.londoncommunitycoalition.org/

Källa: London Community Coalition

Publicerad: 2004-11-15 13:12:39