Som en direkt följd av mediauppgifterna om en misstänkt homofobisk misshandel på Silja Opera i helgen, väljer idag arrangörerna av Gay Cruise att ställa in kryssningen den 16 december i år.
– Vi har just fått höra vad som hänt och är bedrövade, säger Staffan Ridelberg på Monday Bar. Vi har redan fått mycket negativa reaktioner från våra resenärer. I dag har vi haft kontakt med Silja Line och beslutat att ställa in gaykryssningen 16-17 december på grund av det som hänt. Självfallet får alla som betalat sin biljett pengarna tillbaka.
Det är uppgifter i måndagens Aftonbladet.se om hur Fernando Ruiz misshandlats av vakterna på båten som fått arrangörerna att reagera.
– Vi vill i alla fall påpeka att Silja Line har varit oerhört positiva inför denna kryssning och att det som hänt med största säkerhet är en isolerad händelse som inte reflekterar någon slags generell homofobisk attityd hos vare sig ledning och personal, säger Staffan Ridelberg.
– Vi ställer in kryssningen detta datum och tittar på möjligheterna att anordna en gaykryssning vid senare tillfälle när denna händelse är utredd.
QX community Qruiser har varit mediapartner för kryssningen och ger sitt stöd till beslutet.
– Det är självklart omöjligt att marknadsföra en gaykryssning med en båt där den här typen av händelser skett, säger Jon Voss på QX Förlag. Vi förutsätter att Silja Line nu gör en ordentlig intern utredning om händelsen så att homo-, bi- och transpersoner i framtiden kan känna sig välkomna på deras båtar.

Alla som betalt sin biljett till GayCruise får sina pengar åter. För mer information tala med Silja Lines biljettkontor eller kontakta [email protected],

http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikelid=3280

Källa: Tidigare artikel

Publicerad: 2004-11-29 14:49:30