WAD 2004

I Kungsträdgården kommer informationstältet att hålla öppet
mån och tis 12-17 främst för studiebesök men alla är välkomna. På onsdagen den 1 dec håller tältet öppet 11.00 – 19.00. Ljusmarschen avgår ca 18:15. I tältet
kommer alla deltagande lokala föreningar att finnas med informationsmaterial och personal, det bjuds på glögg och lussebullar i vanlig ordning. På Stora Scenen i Kungsträdgården uppträder topplisteaktuella favoritkvartetten Alcazar och popporriga Günter!
På scenen syns även Wigstockholm; Babette, Diamond Dogs, Lion Kings & Krizz DeLight och tillsammans med Gaykören och Dubbelkvartetten förgylkler de kvällen.
Nyligen utnämnde ministern Mona Sahlin kommer att hålla tal och säger:
– Samtidigt som vi bekämpar spridningen av hiv måste vi också bekämpa stigmatisering och diskriminering av hivpositiva. Fortfarande möts hivpositiva med rädsla och fördomar. Det är vårt gemensamma ansvar att varje individ ska kunna leva ett tryggt liv utan skuld och med sin självklara rätt till sin lust. Den som lever med hiv måste ha rätt att alltid bemötas med respekt.
Konfrencier är Sofia Wistam och Leo Berglund.

Efter showen i Kungsträdgården blir det fest på Connection, där Wad Girls och delar ur Wigstockholm uppträder. Har man turen med sig bör man hålla sig framme eftersom konfrencier Leo lottar ut resor från Fly me. DJ är Emil Hellman som spisar schysst dansvänlig musik och Mirre kommer att vara tomtemor ät alla ”barn”.

Minnesstund i Korskyrkan
Kl 14 00 den första december har vi traditionsenligt en minnesstund för hivpositiva missbrukare i Korskyrkan. I år får vi hjälp med korta anföranden av Anders Milton (regeringens psykiatrisamordnare och tidigare ordförande i hiv/aids-utredningen), Jan Söderström (Basta Arbetskooperativ),Linda Morfeltd (Läkare mot AIDS), Gun Eleby(Convictus), Rolf Nilsson(Föreningen Stockholms Hemlösa), Curre Cederström(KRIS),Björn Fries(MOB, Mobilisering mot narkotika).
Minnesstunden arrangeras av Convictus.

I Jakobs kyrka kommer hovsångerskorna Birgitta Svendén och Ingrid Tobiasson, operasångare Stefan Dahlberg, journalisten Gabriella Ahlström, konsertpianisten Karl-Otto Hagen-Olsen samt Kammarkören Svenska Röster att medverka. Ansvarig Steve Sjöquist Jakobs Kyrka kl. 19.00 – 21.00.

Stiftelsen Noaks Ark kommer att ha öppet hus från 11.00 till 23.00. Klockan 11.00 – 18.00 kommer vi att bjuda på en afrikansk buffé till besökarna och efter kyrkan dukar vi fram vickning och vin till de som vill besöka vår verksamhet på kvällen. Ansvarig för värdskapet under dagen är Terje Groe – Langseth

Mellan 13.00 och 18.00 kommer det att pågå föreläsningar på Noaks Ark. Föreläsningarna kretsar kring frågor om kvinnors hälsa och verklighet ur ett hivperspektiv och bland föreläsarna kan nämnas Anders Milton, Madeleine Lundberg och Åsa Cronberg. Det blir fem 45-minuters föreläsningar som påbörjar varje heltimme.
Under hela dagen kommer det att pågå en informationsmaterial vid Eriksbergsplan där det också kommer att finnas en stor Red Ribbon gjord av röda lyktor.

Under dagen den 1:a dec.kommer kondomutdelarna att finnas på stan. Detta är ett samarbete mellan LAFA, RFSL Stockholm och RFSU Stockholm. Man kommer även att röra sig ute på klubbarna under kvällen.

Posithiva Gruppen på Magnus Ladulåsgatan 8 har öppet hus från kl.18.00.

I Rinkeby Galleria anordnar Lafa och Apoteket AB aktiviteter den 1 december klockan 15 – 18. Grekiska, somaliska, brasilianska, västafrikanska och svenska artistframträdanden varvas med tal. På talarlistan i Gallerian finns bl a riksdagsledamot Nyamko Sabuni, Olle Waller, Caroline (Kvinnocirkeln), Tulin Uygur, Carin Svensson och Amadou Jallow. Konferencier är skådespelaren Lamine Dieng.
Senare på kvällen, klockan 19 – 22, hålls en WAD-konsert på Ungdomens hus i Rinkeby. Ayesha, GettoStaz, Kevin & Da Fugitives är några av de artister som uppträder på kulturscenen. Medarrangörer är Företagarföreningen i Rinkeby, Ungdomens Hus och flera andra lokala organisationer och verksamheter.

Göteborg
Minnestund i domkyrkan kl.18.00.Mer information kan fås av Positiva Gruppen Väst 031 14 35 30.

Världskulturmuseét har ett arrangemang kl.19.00

Fackeltåg från Domkyrkan under ledning av Lars Gårdfelt och Atelierteaterns producent, avgår 19.00 efter avslutad minnesgudstjänst i Domkyrkan till Atelierteatern och premiären på … Efter Fredrik kl.20.00.
För information och biljettbokning till föreställningen: Atelierteatern, 031 – 83 41 46

”… Efter Fredrik – Var det kärlek eller HIV som dödade Fredrik? När Johan träffar Fredrik får han sitt första möte med kärleken. Men bakom den perfekta fasaden döljer sig hemligheter som Johan aldrig kunnat ana. Fredrik bär på en smitta. En smitta han i tysthet delat med sig av…
Information och debatt om HIV blir alltmer ovanligt, den offentliga debatten är inte till närmelsevis som den var under 80-talet. Samtidigt ökar smittan mer än på tio år.
Premiär på World Aids Day,1:a december 2004, Brew House, Göteborg Spelas på riksturné och på egen scen.

Malmö
Detta sker i samarbete mellan Lunds studenters Projekt Sex (P6), Gaystudenterna samt SCORA med hjälp av Noaks Ark Malmö samt Fonus.
Öppet hus kl 12.00-20.00 på Noaks Ark, Södergatan 13, 4: e våningen. Kaffe, kakor, glögg och smörrebröd kommer att serveras. Trapphusutställningen ”20 år med hiv och aids” visas kl 12.00-18.00
Föreläsning kl 13.00 med tema ”Kvinna i fokus” Noaks Ark 3tr.

Öppet hus kl 13-20.00 på PG SYD Södergatan 13, 3: e våningen Vi bjuder på kaffe, kakor och glögg.

Stipendium och hedersutmärkelse: kl 15.00 delas ut enligt tradition, ur Per-Olof Persson minnesfond.

Ljusmanifestation kl 16-19.30 på Gustav Adolfs Torg. Vi tänder 1000 ljus för de som lever eller har avlidit till följd av hiv.

Kulturpriset delas ut kl 17.00 på Noaks Ark

”Minnenas rum” kl 17.00 – 19.00 på Noaks Ark Södergatan 13. Ett rum med vacker musik och levande ljus för reflektion och eftertanke.
HIRIS håller öppethus i sina lokaler på Västra Kanalgatan 8 i Malmö mellan klockan 18.00-22.00 den 1 dec. Det kommer att hållas ett par mindre föreläsningar på franska, engelska, somaliska och svenska. En afrikansk musikgrupp kommer också att uppträda under kvällen. HIRIS bjuder på glögg, pepparkakor och något mindre tilltugg.


Kl 15-19 Öppet Hus hos RFSL Linköping: lussefika, utställning och information om hiv/aids, WAD och säkrare sex
Kl 19-20 Ljuständningsceremoni i Domkyrkan: tal av präst Anders Facks, diktläsning, ljuständning och sång av ungdomskören och Gladys del Pilar
Kl 19-24 WAD-kväll på RFSL: servering av mat, informell föreläsning av överläkare Gunnar Briheim från Infektionskliniken, US. Dr Briheim kommer bl a tala om vad som händer om man testar positivt.

Norrköping
Onsdag 1 december:
18.00 Fackeltåg från Stadsbiblioteket till S:t Olai kyrka
18.30 S:t Olai kyrka: Musik, tal och ljuständning. Biskop Martin Lind, Ina Nyberg, Mikael Sundvall sax, Fredrik Ingå synth, fika och glögg.

Fredag 3 december:
19-01 Red Ribbon-party på SeaSide, Sjötullsgatan 3

Föranmälan gör du på tel: 011-23 81 50 innan kl. 20.00.
Åldersgräns 18 år. Mer information hittar du på www.rfsl.se/norrkoping

Måndag till onsdag den här veckan finns en utställning och information om HIV/AIDS på Stadsbiblioteket och Campus Norrköping.

Gävle
Fackeltåg från Södermalmstorg kl.18.30, samling 18.15. Därefter sammankomst i Heliga Trefaldighets Kyrka kl.19.00 med bl.a.Kulturskolans barnkör Tonträffen, solist Matilda Elliot, tal av Ulrica Messing, infrastruktursminister, arrangemanget är gratis och insläpp från kl.18.30. Kollekt upptas till förmån för Kids Ark. Arrangörer är lokala hiv/STI-gruppen Gävle och Noaks Ark – Röda Korset Gävleborg.

Växjö/Kronoberg
Noaks Ark – Röda Korset Kronoberg uppmärksammar dagen den 1 dec. i samarbete med Studenthälsan och FN-gruppen i Växjö med:

Öppet hus:
Mellan klockan 11.00-16.00, vi bjuder på glögg och lussebullar och informerar om verksamheten. Samma tid finns vi utanför Linnégallerian och har en bössinsamling till förmån för föreningens stödfond för hiv-positiva.

Öppna föreläsningar:
Kl.12.00-13.00
Elisabeth Ohlson Wallin, berättar om sin fotoutställning ”South Africa Via Dolorosa”. Utställningen skildrar lidandet, kampen och kärleken i hiv/aids-drabbade Sydafrika. Under föreläsningen serveras enkel lunch till ett självkostnadspris av 45 kr. Studenthälsan arrangerar fotoutställningen som invigs den 30 nov. på Växjö universitet och pågår till den 10 dec.

Kl. 14.00-15.00
”Att leva med hiv och bli mamma”, föreläsaren berättar utifrån sin egen livshistoria.

Kl. 16.00-17.30
Hiv/aids – problematiken i Moçambique, Föreläsning av en kvinnlig representant från Afrikagruppen. Arrangör FN-gruppen i Växjö, plats Växjö universitet, sal Myrdal, kl. 16.00 – 17.30

Minnesgudstjänst:
Kl. 18.00-19.00
Christopher Meakin, Domkyrkokaplan leder minnesgudstjänsten. Under gudstjänsten uppmärksammas alla som är drabbade av HIV/AIDS. Ingmar Nordstöm, saxofonist och Linda Andersson, organist medverkar samt Ceciliakören under ledning av Yvonne Steen-Ohlander. Baba Seydi & Monica Landgren framför Västafrikanska rytmer på Djembetrummor. Kollekten går till föreningens stödfond för hiv-positiva.

Helsingborg
Kl 12-17
Ljusmanifestation samt information till allmänheten vid Tresstrapprna Helsingborg.
Glögg och pepparkakor, kondomutdelning.

Kl 14.16
Öppet Hus på Noaks Ark, Bruksgatan 29. Välkommen att titta in, samtala och dricka kaffe.

Kl 18-19
Meditationsgudstjänst i Maria Kyrka, Helsingborg.
Medverkan Christina Odenberg, Biskop i Lunds Stift och kören After Eight medverkar

http://www.wad.se

Publicerad: 2004-11-30 18:15:17