USA

Homocowboys
Nästa års mest efterlängtade film av många bögar är ”Brokeback mountain”. Jake Gyllenhaal och Heath Ledger spelar två cowboys som inleder ett förhållande. I en nyligen inspelad scen skadade sig Jake så svårt att han blev tvungen att uppsöka sjukhus.
– Heath tog tag i mig och körde upp mig mot väggen och kysste mig. Och sen tog jag tag i han och kysste honom. Efter ett par sådana tagningar blev man rätt mör och i en tagning höll jag på att bryta näsan; berättar Jake Gyllenhaal som vi senast såg i katastrofrullen ”Day after Tomorrow”. Låter VERKLIGEN som nåt att se fram emot…

Elton muckar
Elton John igång igen. Den här gången är det George Michael som drabbas av pianodivans vrede. George Michael som nyligen berättade att han funderar på att dra sig undan offentligheten ljus helt. Han har dessutom slutat turnéra överhuvudtaget. Elton menar att det är slöseri med talang och att han borde ge fansen vad de vill ha. Elton själv fortsätter dock med artisteriet och släppte nyligen en platta; ”Peachtree road”.

Angelinas hemliga tjej
På premiären av storfilmen Alexander nyligen så fick Angelina Jolie frågan om vem hon skulle vilja gifta sig med om hon fick äkta en kvinna. Jolie svarade hemlighetsfullt att det fanns en speciell kvinna men hon har nyligen gift sig och jobbar aktivt inom FN…Spekulationerna är i rullning…

Bögmodell i sexig realitysåpa
Om ni är fans av TV3:s fantastiska modellsåpa ”TopModel” som hade premiär under veckan som gick, måste ni skriva till närmsta TV-bolag och önska att de köper in ”Manhunt”. Det är återigen TV-bolaget Bravo som skapat nåt för bögtittare efter att ha lyckats med bögfavoriterna ”Fab 5″och ”Boy meets boy”. ”Manhunt” är manliga modeller som tävlar mot varann i samma stil som Tyra Banks kvinnliga motsvarighet. Och det är en bög med som det gått riktigt bra för;Rob Williams. Han håller sig kvar i program efter program och har blivit en ordentlig tittarfavorit.
Årets julklapp till bögtittare; TV3?

TV-bolag tar ställning mot gayvänlig kyrka
En reklamsnutt på 30 sekunder som förespråkar kyrkors acceptans av homosexuella ploickades nyligen bort av två av USA:s största TV-bolag; CBS och NBC. United Church of Christ riktar sig till gaycommunityt och menar att dessa känner sig avskärmade från det kristna samhället.
Reklamfilmen visar två sk inkastare utanför en kyrka som stoppar ett gaypar från att komma in i kyrkan. Då kommer en text upp på rutan som säger att ”Jesus inte vände folk ryggen, det gör inte vi heller”.
CBS ursäktade sig med att det ännu är för politiskt hett att visa en sådan reklam och att det dessutom är på gång att lägga in i konstitutionen att äktenskapet är avsett för man och kvinna.
United Church of Christ talesman; Ron Buford menar att det är skrämmande att så stora TV-bolag tar ställning mot gays.
Alltid lika vakna GLAAD; Gay and lesbians against defamation, tog det hela ännu längre och menar att man måste ifrågasätta TV-bolagens självständighet om de hänvisar till konsitutionen. CBS är skyldiga gaycommunityt en ursäkt!
Clevelandbaserade UCC har ett rykte om sig att ta ställning för utsatta grupper och redan 1785 utnämndes en svart pastor, och 1853 blev en kvinna pastor. Och redan 1972 utnämndes en öppet homosexuell man till pastor.

Ni kan själva se reklamsnutten på länken här nedanför.

http://www.stillspeaking.com

Publicerad: 2004-12-05 00:00:00