Video

Julaftonens presenthysteri är över och juldagens festande har gjort dig yr i bollen. Att mellandagsrean snart ska ta vid är stressande och mest av allt vill du bara ligga kvar i sängen under pläden som mormors syster stickat åt dig. Och vet du vad; du får. Idag ska man vara ledig och om det blåser kallt ute så kan du med gott samvete ligga inne och njuta av chokladaskar och julnötter medan du kollar på en bra film. Vi har rotat fram fem bra filmer som är allt annat än straighta.

Latter Days(2002)
med Wes Ramsay, Steve Sandvoss och Jacqueline Bisset
20-åriga Christian bor i Los Angeles och fyller sitt liv med snygga killar, tillfällig sex och barjobber. När han blir kär i sin nyinflyttade grannen Aaron tvingas han omvärdera sitt liv totalt, Aaron är mormon och till på köpet missionär. Trots det totala förbudet mot homosexualitet inom mormonkyrkan kan Christian och Aaron inte motstå varann…
Latter Days är den mest framgångsrika independentproducerade bögfilmen i USA i år med över 1 miljon besökare. Jag och pojkvännen gillade den skarp och ”förbjuden kärlek” är alltid intressant speciellt om man kan identieriera sig med killarna.

…And the band played on(1994)
med Matthew Modine, Alan Alda, Richard Gere m.fl
Filmatiseringen av Randy Shilts omskakande och avslöjande succébok om spridningen av den mest dödliga farsoten genom tiderna; Aids. har samlat många av Amerikas främsta skådespelare av idag såsom Matthew Modine, Richard Gere, Anjelica Huston, Steve Martin och Lily Tomlin. I historens centrum står läkaren och forskaren Don Casey, spelad av Matthew Modine ”Short Cuts”, som mot alla odds kämpar för att isolera det virus som hotar att förinta allt fler människor världen över. HIV-viruset. Det blir en kamp mot fördomar, egoism och prestige och framförallt; tiden.
Näsduksvarning ufärdas på en verkligt bra film om hiv och aidsspridningen i början av åttitalet och framåt. Lysande skådisar!

Mannen i mitt liv(The object of my affection)(1998)
med Jennifer Aniston. Paul Rudd m.fl
Jenniefers rollfigur Nina faller för bögkompisen George och deras relation kompliceras av att Nina blir gravid och till sin killes förtret vill hon uppfostra barnet med George.
Filmen fick en hel bögvärld att önska sig en mjuk, halvt nyvaken och inte det minsta fjollig kille som Paul Rudd.
Vi visste precis varför Nina föll för kompisen som gärna kollade på film och åt glass, tröstade och skrattade med henne. En romantisk dramakomedi som står sig!

If these walls could talk 2(2000)
med Anne Heche, Ellen DeGeneres, Sharon Stone mfl.
Efter den framgångsrika historien om tre kvinnors liv i del ett av ”If these walls…”kom den här. Tre olika historier berättas med det gemensamma draget att de alla utspelar sig i samma hus ? fast under olika tidsperioder. Första berättelsen utspelar sig på 50-talet, nästa på 70-talet och i den sista är det nutid. Temat är flators skiftande upplevelser och villkor under dessa olika epoker. Sorg, glädje, politik och sex – allt rymms i denna film som du måste se!

When night is falling(1995)
med Pascale Bussieres, Rachael Crawford, Henry Czerny m.fl
Camille är lärare på en kristen skola. Hon har ett förhållande med kollegan Martin. När skolledningen kräver att de två ska gifta sig ställs hon inför tvivel. När hon träffar den vackra cirkusprinsessan Petra blir hon än mer förvirrad. En vacker, romantisk och inspirerande film, tips till första daten!

Fire(1996)
med Shabana Azmi, Nandita Das m.fl
Fire är den vackra men brutala historien om två svägerskor i indiska New Dehli; Radha och Sita som finner varandra efter att deras respektive äktenskap faller isär.
En så annorlunda film som Fire är det sällan man får chansen att se. Den stannar kvar i minnet, länge länge sedan man sett den.

Bound(1996)
med Jennifer Tilly, Gina Gershon, Joe Pantaliano m.fl.
En flatklassiker i världsklass – med Gina Gershon som den supersexiga rörmokaren Corky med ett förflutet på kåken. Jennifer Tilly i höga klackar och hes röst förför också om inte bara Gina utan även oss i biomörkret.
Av bröderna Wachowski som senare gjorde ”Matrix”-triologin.

Publicerad: 2004-12-26 00:00:00