Baptistkyrka i USA anser:

Mitt i chocken efter den fruktansvärda katastrof som tagit hundratusentals offer genom flodvågen i Asien väljer en strängt religiös församling i USA att håna Sverige och svenskarna.
Det är den amerikanska baptistförsamlingen The Westboro Baptist Church som på ett flygblad som de tryckt upp, hävdar de att Tsunamin är Sveriges straff för sin homoliberalism och skriver i vidriga ordalag hur de hoppas att många svenskar dött och kommer till helvetet.
”Vi ber för att de 20 000 svenskar som befann sig i området är döda”, skriver de. Vidare menar de att vi svenskar inte åkt dit för att bada och sola utan för att våldta små barn, och nu straffas vi. Dessutom straffas vi för att vi slängde den ”ödmjuke” homomotståndaren Åke Green i fängelse i en månad för hets mot folkgrupp (Ölandspastorn Green predikade om att homosexualitet är en cancersvulst i samhället osv).

Sidan har ”hackats” ett antal gånger och senast häromdagen lyckades svenska Arga Unga Hackare ta sig in och ställa till det för de som ligger bakom sajten.
Den högerkristna amerikanska sajten är känd för sitt extrema homohat och har mer och mer koncentrerat sig på Sverige och svenskarna som har lagen om hets mot folkgrupp och dessutom fick Pastor Åke Green dömd för detta.

The Westboro Baptist Church har tidigare visat sitt enorma homohat då de skickat gratulationskort till föräldrar vars barn avlidit i aids.

Publicerad: 2005-01-04 17:03:32