Konsert

I juli släpptes kd langs åttonde album ”Invincible Summer”. Ett album som kanske kan ge henne den uppmärksamhet hon förtjänar!
Tidningen QX fick i maj en pratstund med en glad, lycklig och kär kd som är snyggare än någonsin!

– Jag tror att de flesta i Sverige bara känner dig som den där snygga lesbiska tjejen som hade en hit för några år sedan?
(skrattar) – Är det så illa…? Men det stämmer nog. Jag är ju ingen folklig artist och jag har en ganska smal men stark skara fans. Men naturligtvis hoppas jag att jag i och med nya plattan kan nå ut till en bredare skara. Det är en enklare skiva som kanske är lättare att ta till sig än de övriga jag gjort!

– Ja, den här skivan är lite fartigare än de andra du gjort. Är det något som kommer sig naturligt eller sitter du ner och tänker ”Nej, k d nu får det allt bli lite mer ös”?
(skrattar) – Nej, du det är inget jag bestämmer mig för redan innan. Det bara blev så. Jag är otroligt glad just nu, jag tog ett långt break från musiken och har slagit mig till ro i ett hus i Los Angeles. Jag är otroligt förälskad i min flickvän sedan 4 år tillbaka och vi har precis köpt en liten hund. Såna vardagliga saker speglar av sig på låtarna…

– Skivan heter Invincible Summer och jag tycker faktiskt att det låter väldigt mycket sommar om den.
– Det tycker jag också. Och det kanske inte är så konstigt, här i Kalifornien är det ju sommar året om och jag har ju precis flyttat hit så det är väl naturligt att det speglar av sig på plattan. Jag har skrivit låtar på stranden, i trädgården, i bilen, ja, lite överallt.

Premiär för turnén i samband med den nya plattan hade kd den 3 juli i Kanada.
– Det ska bli kul, jag har ju inte varit ute och turnérat på några år.
– Kommer du till Sverige?
– Tyvärr. Jag vet att vi spelar i London, men inga spelningar är planerade i Sverige. Synd, för jag älskar verkligen Stockholm. Det är så vackert!

– Jag har hört att några av dina syskon också är gay?
– Det stämmer, vi är fyra syskon och tre av oss är gay. Jag har en bror som är bög och en syster som är lesbisk. Det är bara min storasyster som är straight Men vi väntar fortfarande på att hon ska komma ut… (skrattar)

– Tre av fyra – det är inga dåliga odds!
– Visst är det annorlunda. men för oss har det varit lugnt. Jag kom ut först, sedan tullade det liksom bara på. Min mamma undrade väl hur sjutton det kunde bli så här, men nu har hon istället insett att hon fött tre starka individer som vågar stå för vilka de är!

– Vad brukar du svara när folk frågar dig hur det kommer sig att det är så många i familjen lang som är gay?
– Att det är en massa olika saker som spelar in. Det är gener, miljö och även i viss mån val tror jag. Men jag bryr mig inte om hur det kommer sig. Det är helt ointressant tycker jag.

– Du har varit tillsammans med din tjej i fyra år och är jätteförälskad, planerar ni inte att gifta er?
– Nej, för mig är giftermål nånting väldigt heterosexuellt. Och jag har ingen lust att härma efter. Då hittar vi i så fall på nåt annat. Något alternativt som känns bra och högtidligt för oss.

– Vill du ha barn?
– Nej, jag kan inte se mig själv som mamma. Det har jag aldrig kunnat. Vi har ju precis skaffat hund, det är ett stort steg för oss!

Tidningen QX gav kd langs nya skiva 4 i betyg. Via länken nedan kan du beställa biljetter till konserten den 18 oktober på Falconer Salen, Falkoner Alle 9 i Köpenhamn.

http://www.billetnet.dk

Publicerad: 2000-09-04 00:00:00