Asien

Den årliga thailändska gayfestivalen på semesterön Phuket har skjutits upp till 7-10 april. Detta givetvis på grund av den stora naturkatastrofen som drabbade området i mellandagarna.
Phukets egen lilla pride drar vanligtvis massor av turister och bland aktiviteterna märks volleyboll och bowlingturneringar, partyn och givetvis en parad. De flesta prideturisterna bor på gaypensionat i området. Dessa gaypensionat klarade sig i stort bra under katastrofen, men två förstördes och en anställd på ett av pensionaten omkom.
– Patongområdet och de boende där måste få tid att hämta sig efter katastrofen; både fysiskt och psykiskt meddelar man från Phuket Pride Festeivals hemsida.
Uppresningsarbetet pågår förfullt över hela Thailand och man hoppas att turisterna snarast återvänder eftersom turismen är en fråga om inkomst och överlevnad för en stor del av thailändarna.

Svenska UD upphävde varningarna om att resa till de rabbade områdena igår, men både Kanada och USA uppmanar sina innevånare att inte resa till Thailand alls.

Publicerad: 2005-01-11 09:57:48