Mel C börjar tröttna på flatrykten…

Mel C skördar stora framgångar med sin solokarriär. Och snart kommer Spice Girls nya album.

Efter att paparazzis tagit bilder av henne på solsemester med en tjejkompis har hon i brittisk press kallats ”Dyke Spice” (Flat-Spice). Hennes hittills största hit, ”Never be the same again” som handlar om att bli kär i en kompis, har också den tolkats som en sång om lesbisk kärlek.

I lesbiska tidningen Girlfriends talade hon i början av sommaren ut om ryktena.
– Det är ganska kul att se hur folk försöker analysera det jag gör, säger hon till Girlfriends. Det känns som jag går i konstant terapi.
– Brittisk press är besatt av kändisar. Men om man jämför med de andra medlemmarna i bandet, som har ett ganska offentligt liv, så är jag en mycket mer privat person. De kärleksaffärer jag har haft har jag lyckligtvis lyckats hemlighålla. Jag tror att det irriterar dem (pressen) enormt.

Till The Mirror sa hon i veckan:
– Jag tyckte det var kul med de här ryktena, men så har jag fått en stor grupp lesbiska fans och några av dem har kommit fram till mig och frågat ‘när tänker du komma ut?’. Jag har börjat få dåligt samvete för att jag inte är gay. Ibland önskar jag dock att jag var det, för män är såna skitar.

Publicerad: 2000-09-06 10:00:00