8 mars

8 mars infaller i år på en tisdag och för att kunna ta tillvara på hela dagen har feministfestivalen lagts under söndagen. QX har sett över det späckade programmet.
FÖRELÄSNINGAR:
Lesbisk kvinnokampshistoria med Eva-Lisa Bengtsson från Golden Ladies och Eva Bohlin från Lesbiska Feminister. (11.00-12.00)
Lesbisk historia med Märta Möller,Lisbeth Huzelius och Eva Lindberg från Golden Ladies. (14.00-15.00)
DISKUSSIONER:
Diskussion om TV-serien ”L-Word”
med Nicklas Dennermalm från Feministkillarna.
Frågeställning: Hur feministiskt är”L-World”? Kom och säg din mening! Vi bjuder även på en liten överraskning!
(11.00-13.45)
Debatt om dagens HBT-familjer. Medverkande;
Annika Hamrud som i april kommer ut med sin debutbok ”Queerkids”, Cecilia Strömberg som med sin partner Sara Stenholm skrev boken ”Homofamiljer”, Anna-Maria Sörberg, chefredaktör för Kom Ut, samt Petra Hansson, queer debattör. Moderator; Ulrika Dahl, lektor i genusvetenskap vid Södertörns högskola. Frågeställningar: Finns det en övervägande tendens idag bland de som bildar HBT-familjer att vara så vanliga
som möjligt, ”heteronormativa”? Bidrar man då särskilt mycket till att förändra könsrollerna i samhället? Varför verkardet inte finnas någon större feministisk medvetenhet och fler queera familjebildningar? Har medvetet queera HBT-personer inte lika stort intresse av
att skaffa barn? (12.00-13.30)
WORKSHOPS:
Dragking-workshop med Lina Kurttila och Matti Ridenfeldt i Lionkings. Lär dig sminkningen, och packningen. Deltagaravgift 180:- för samtliga. Anmälan i förväg till [email protected] (17.00-20.00)
Fuckshop. Kläm och känn på dildos, ställ frågorna du inte vågar ställa i vanliga fall. (16.00-18.00)
Fittfakta med Tina Nevin, barnmorska och sexualupplysare, RFSU. Vad är fontänorgasm? Visste du att klitoris har skänklar? Vad har bottenbäckenmuskulaturen för funktion när man har sex? (14.00-16.00)
Feministiskt självförsvar, med Hanna Söderkvist och Maria Hägglund. Deltagaravgift: 50:- för samtliga, anmälan på plats (11.00-14.00)
VERKSTÄDER:
Knappverkstad med Kerstin Nolin från Lesbiska Feminister. Plakatverkstad inför 8mars-demonstrationen
med Matilda Claesson från Fitt for fight.
FILMVISNING:
Dokumentär om det feministiska skabandet Vagina Grande.
UTSTÄLLNINGAR:
Jenna Carlsson, grafiskt tryck.Kerstinbirger Wennberg, grafiskttryck. Tonne Frisell, foton. ”Jag kallar den min.” Lisbeth Huzelius, foton. Linn Lööf, graffiti.
ÖVRIGT:
IHU (Icke Heteronormativ Ungdom) har loppis.Biblioteket har öppet. Kafé och musik med DJ-kafét Svaj. Info/försäljningsbord, Tidningen Bang finns gratis i lokalen.

ENTRÉ GRATIS FÖR MEDLEMMAR I RFSL
20:- FÖR ANDRA!

Tid: 11-18
Plats: RFSL-huset, Sveavägen 57-59.

Publicerad: 2005-03-03 21:29:21