Melodifestival 2005

När det stod klart att det var Alcazar och Linda Bengtzing som knep de två sista biljetterna till Globen kunde årets alla schlagerstjärnor slappna av och antingen konstatera att man vunnit eller förlorat, eller rent utav fått en ny karriär.
På Berns minglade de och åt varmkorv och drack vin efter Tv-sändningen igår.

Shirley Clamp berättade att hotet om diskning inte längre är aktuellt och att hon absolut tävlar på lördag. Hot om diskning uppkom efter att ett tyskt företag gjort reklam med hennes vinnarlåt i en reklamfilm för nedladdningsbart material för mobiler. Dessutom kommer hennes scenkläder ses över och inte sätta brösten i fokus så mycket…
Även Alcazar(som drog till en privat fest efter sändningen) lovade att byta scenkläder om de gick vidare. Och nu kan vi kanske hoppas på något stiligare än Annikafiores silverskynke och Magnus röda magplatta….

QX var givetvis på plats.


Nanne brände av ett vinnarleende.


Shirley är klar för finalen sedan länge och LaGaylia föll på målsnöret i ”Andra chansen”(hon blev trea).


Katrina kom sist i ”Andra chansen”. Men stannade och åt varmkorv på efterfesten.


Nannes heta dansare skålade i champagne och åt av buffén.


Gabriel Forss vann festivalen 1997 och Henrik Wikström har med två låtar i finalen; ”Du och jag mot världen” och ”Att älska dig”.


Paul M har gett oss en klassisk schlagergest att ta efter när vi dansar till ”One step closer”.


Den här glada tjejen heter Sonja Aldén och har skrivit ”Att älska dig”. Dessutom körar hon bakom sin väninna Shirley.


Snygga Rickard festade hela natten med ”förloraren” Annelie Rydé( som INTE ska sluta som artist, men däremot ta en paus från Melodifestivalen).


Linda Bengtzing pussades med Cameron Cartio som kom 5:a i ”Andra chansen”. Båda två sågs senare festa på Patricia.


Patrik Rasmussen var nöjd med sin schlagerdebut. Han var i och för sig med och körade bakom Poets 2002, men nu fick han en egen plats i strålkastarljuset.


Matheson Bailey har suttit med i juryn som valde ut låtar till festivalen i år. Rickard Engfors heter den pussande pojkvännen

….vem tror ni ska vinna Melodifestivalen 2005 och vem hoppas ni ska vinna?


Katarina Fallholm: Jag både tror och hoppas på Nanne.
Camilla Brinck: Jag hoppas på Sanne som är en fantastisk människa. Men jag tror Shirley
Avalonkillen Mombi: Jag tror Sanne, men hoppas på Kempe & Sanna.


Normal förlags Erika Larsson: Jag tror Shirley och hoppas på Alcazar. Hennes fru Ulrika tror också på Shirley men hoppades på Linda Bengtzing.


Martin Kagemark ingår i kören och har gjort ett jättejobb under fyra veckors turné. I Globen fortsätter körandet så han fick inte frågan om schlagerfavorit och trolig vinnare. Hans kompis Gregor som var lätt oigenkännlig när han dansade bakom Rickard Engfors hoppades på Shirley och Linda Bengtzing, men trodde på Alcazar och Kempe & Sanna.


Josefin är aktuell i ”Paradise Hotel” och hoppas och tror på Nanne. Hennes bandkollega Martin från Domenicer
håller med om att Nanne är bra. Han har dessutom ett vad med Bobby Ljunggren och Henrik Wikström att springa som transa genom Tensta om Shirley Clamp inte vinner hela rasket.

Publicerad: 2005-03-07 12:36:46