Hets mot homosexuella

Mannen som är från Stenungsund dömdes under tisdagen till två månaders fängelse för att ha spritt religiösa åsikter om homosexuella. Han fälldes för hets mot folkgrupp och brott mot lagen om elektroniska anslagstavlor. På hans sajts anslagstavla finns inlägg med åsikter om att homosexuella borde straffas med döden och hängas på pålar på stadens torg. Och i och med att mannen tagit in dessa inlägg är han skyldig till brott mot lagen om elektroniska anslagstavlor.

Mannen ångrar inte vad han gjort och är besviken på rättsystemet eftersom att han anser att han förmedlat det som står i Bibeln och att rättsväsendet inte ska styra över det:
– Dessa lagar har tillkommit för att fjäska för homolobbyn och jag vägrar böja mig. Mitt syfte är att omvända och hjälpa människor och det tänker jag fortsätta med, sa mannen kort efter att åtalet mot honom blivit offentligt. Han ska prata med sin advokat om att överklaga, meddelade han när han lämnade tingsrätten.

Webbplatsen sägs vara en ”oas för urkristen tro och väckelse” och drivs av mannen. Han skriver själv om homosexualitet som ”ett sjufaldigt smutsigt väsen som väller fram som en helvetesflod i samhället i dag och skördar miljoner offer”. Dessutom påstår han att homosexuella är motorn och källan till aidsepidemin.

Publicerad: 2005-04-26 17:32:42