RosaRött

HBT-sossarna har en egen sektion i tåget, som avgår från Humlegården kl.14.00. Men innan man sluter upp där, är alla som vill välkomna till Rio och RFSL:s Huset för att måla plakat och äta sillfrukost. Detta äger rum vid 10.00, och 13.30 kommer man infinna sig med sina nymålade plakat i Humlegården. Under mångfaldsrosen och regnbågsflaggan tågar man sedan ut på stadens gator.
Efter att man demonstrerat är det tänkt att man ska gå ut och äta ihop.
– I år vill vi uppmärksamma våldet och diskrimineringen som HBT-personer utsätts för. Inte minst den senaste tiden händelser, med morden på 15-åringen och Antikrundans specialist, gör det extra viktigt att ta ställning, säger Håkan Andersson som är ordförande i HBT-sossarna.
– Demonstrationen blir en mötesplats för HBT-personer inom arbetarrörelsen och alla som vill får såklart sluta upp med oss, även om man inte är medlem.

Homosexuella socialister kommer att gå med i Vänsterpartiets demonstrationståg. Vill man gå med där är det samling 12.30 vid Forsgrenska badet på Medborgarplatsen (mellan trapporna).
– Alla demonstranter är väkomna att hjälpa till att bära vår banderoll, hälsar Jan Hammarlund, sekreterare och Kassör.
På kvällen anordnar ABF Stockholm en musikkväll på Restaurang Cirkeln, Sveavägen 41. 17.30 blir det ”Sånger från barrikaderna” med Marie Bergman, Dan Berglund, Extra Salt, Röda Tuppen trio, och Jan Hammarlund & Hertha Fischer tolkar Brecht…

Syndikalisterna träffas på Sergels Torg kl.12.00 och där brukar det finnas några homoinslag också. De tågar under parollerna: Sex timmars arbetsdag, Stoppa utnyttjandet av de papperslösa, Fast anställning till alla som vill, och Internationell solidaritet – vår globalisering. Senare på kvällen blir det första maj-fest med cocktailbar på H62, Hornsgatan 62, T-Mariatorget. Sång och musik av Billy Shamrock. DJ:s: Combustion och Jean-Louis Huhta (18-årsgräns).18.00-01.00.

Andra hållpunkter under 1 maj i Stockhom:

15.00 Konsert, Kungsträdgården
Timbuktu och Swingsters

16.00 Parkfest, Medborgarplatsen
Strula med Siri
Looptroop
Lasse Fabel
Svenska Akademien
Osckar Schönning
+ Nycirkus, Samba m.m

Publicerad: 2005-05-01 00:00:00