Konsert ikväll….

Ikväll klockan 19.00 spelar Martin Cochin på Nybrokajen 11 i Stockholm. Vi tog ett snack med artisten Martin Cochin, som lovar att bjuda på låtar från ”Chess”, ”Evita”, ”Fantomen på Operan ” och en rad andra musikalörhängen.

Varför är så många bögar musikalintresserade?
– Musikalmusik innehåller det mesta. Glamour och glitter, kärlek och omsorg och lite vemod och andra stämningsfulla delar. Dessa tre delar är nog viktiga för gaypubliken. För mig är musiken från musikalerna ren livsglädje.

Vad har du gjort tidigare?
– I Sverige har jag turnérat runt med en popshow och jobbat lite på showkrogen Golden Hits. Med popshowen uppträdde jag i olika gallerior och sjöng låtar av bland annat Nick Kamen och Modern Talking. Och i Storbrittanien där jag bott i flera år, arbetade jag som musikalartist i bland annat ”Cats”. Detta efter att människorna som castade åt Sir Andrew Lloyd Webber sett att jag hade potential. Dessutom uppträdde jag på en hel del klubbar, både gay och straighta, med alltifrån Frank Sinatra-nummer till musikalsånger.

Hur kom den här spelningen upp?
– Jag och min agent Urban träffades på en dykkurs sommaren 2003. Det var inte min grej upptäckte jag, och Urban och jag började snacka lite. Efter det bestämde vi oss för att jobba ihop och när han föreslog att vi skulle försöka sätta upp den här showen blev jag överlycklig. Det blir tretton låtar med allt ifrån Evita till Chess med musiker från Ludwig Anderssons band.

Vilken musikal är din favorit?
– ”The Phantom of the Opera” måste jag nog säga och det vore en dröm att få iklä sig den där halva masken och spela fantomen. Men jag skulle otroligt gärna spela i en musikal av Björn & Benny. De är mina stora idoler på hemmaplan.

Varför kommer det så få nya fräscha musikaler, har man inte nött West side Story och Fantomen till leda nu?
– Vet du, jag håller verkligen med. Jag efterlyser lite nya grepp och modernare tongångar och framför allt; nya musikalmakare. Jag skulle gärna se att det kom något som kändes fräscht och nytt. Men samtidigt älskar jag flera av klassikerna och det finns ju en anledning till att ”Fantomen” gått så länge som den gjort. Den hade ju urpremiär 1986 och rullar ännu för utsålda hus.

Din agent sa att du varit schlageraktuell?
– Ja, på sätt och vis. Vi skickade in två låtar till årets Melodifestival, men ingen kom med, tyvärr. Den ena var en riktig schlager med tonartshöjningar och pampigt avslut och den andra var lite mer åt lationhållet a´la Josefs ”Rain”. Men vi testar nog igen nästa år eftersom Melodifestivalen är lite av en dröm och jag är ett jättefan av schlagers.

Är du singel?
– Ja. Men jag längtar efter en livspartner och någon att dela allt med. Bara han eller hon vill kramas, för jag är väldigt kramig av mig (skrattar).

Varifrån kommer namnet Cochin?
– Det är faktiskt taget. Jag adopterades till Sverige av Siv & Nisse och de gav mig ett annat efternamn. Men som artist pratade jag och min agent om att ta något som var en liten hyllning till mitt födelseland Indien. Så jag tog namnet på staden där jag föddes.

Vad kan man förvänta sig av konserten ikväll?
– Mycket musik, värme och glädje. Jag vill att alla som kommer och ser en konsert med mig ska känna sig som mina bästa vänner. Oavsett om man har sett mig tidigare eller om det är första gången ska man känna sig väldigt välkommen.

Martin Cochin-Musical Highlights
Nybrokajen 11 kl.19.00
Köp biljett på plats eller via Ticnet, Boxoffice Norrmalmstorg och Biljett Direkt.

Publicerad: 2005-05-13 00:00:00