World Pride

– Tolerans, pluralism och jämställdhet är World Pride grundläggande principer, säger Noa Sattath ordförande i Jerusalem Open House.
– Att genomföra WorldPride samtidigt som tillbakadragandet från Gaza skulle inte stämma överens med dessa värderingar. Vi har tagit beslutet av hänsyn till att det förmodat svår politiska klimat som kommer uppstå i augusti.
Noa Sattath var en av de två som tog emot QX Hederspris vid GayGalan 2004. Priset delades ut till Jerusalem Open House för deras arbete med HBT-frågor oavsett etnisk eller religiös tillhörighet i en av de mest symboliskt viktiga städerna i värden.
WorldPride-firandet var planerat till den 18-28 augusti i år men har nu flyttats fram ett år. Inför WolrdPride firandet har en lång rad fundamentalistiskt inriktade religiösa grupperingar protesterat högljutt, något som JOH dock är vana vid från sina egna Pride-firanden.
Nu läggs istället WorldPride den 6-12 augusti 2006. Jerusalem Pride hålls den 30 juni i år.
– Jerusalem Pride har redan blivit en symbol för det mod och den beslutsamhet som finns i stadens mångfacetterade HBT-värld, säger Hagai El-Ad, daglig ledare för JOH. I juni blir det fjärde året på raken som vi visar att Kärlek inte har några gränser.

http://www.worldpride.net

Publicerad: 2005-05-16 13:10:58