Protest

Vid en pro-palestinsk demonstration i helgen deltog den brittiska gayaktivist-gruppen OutRage. Gruppen gav sitt stöd till att den israeliska ockupationen av Palestina skall upphöra, men man riktade även hård kritik mot den palestinska administrationen.
– Homosexuella palestinier misshandlas, torteras och mördas av grupper inom PLO, Hamas, Islamiska Jihad och den palestinska myndigheten, kommenterar aktivisten Peter Tatchell i OutRages protest.
– Den palestinska myndigheten tolererar så kallade ”hedersmord” på kvinnor som vägrar följa de strikta reglerna inom ortodox islam.
OutRage uttalade i sin protest sitt stöd för lördagens demonstration på Trafalgar Square i London och dess budskap om att den israeliska ockupationen av Palestina skall upphöra. Mne budskapet man framförde var ”Frihet för alla palestinier”.
OutRage har genomfört liknande protester tidigare år och mötts av mycket irritation från andra deltagare i protesterna mot Israel. I år var dock reaktionerna mer positiva rapporterar OutRage.
– De flesta tog vår flygblad och vi verkar vinna över den pro-palestinska rörelsen, trots att organisatörerna uppmuntrade till att ta avstånd från vår protest.
Enligt OutRage ropades ”bögjävlar” från några av demonstranterna men flera uttryckte sitt stöd för budskapet om att ta upp palestinska kvinnors och homosexuellas rättigheter.
– Några deltagare menade att det var ”opassande” att ta upp kvinno- och homofrågor i samband med demonstrationen. Men för dessa finns det aldrig en ”passande” tid att trycka på i dessa frågor. Våra rättigheter är aldrig prioriterade.

http:// www.outrage.org.uk

Källa: Läs mer på OutRages hemsida

Publicerad: 2005-05-23 13:13:57