SLM -Stockholm 30 år

Med smygstart på onsdag kväll blir det nu till helgen stor fest för alla läderbögar.
Scandinavian Leather Men i Stockholm arrangerar sin årliga internationella läderfest, Baltic Battle, och det i kombination med att klubben firar sitt 30-årsjubileum.
SLM-Stockholm har sedan starten blivit närmast en institution i huvudstaden och en av de få klubbar som drivs helt frivilligt, något många besökare knappast kan tro med tanke på att klubben närmast alltid har öppet. Genom åren har man haft såväl uppgång som tuffare tider med manfall och bristande engagemang. Just nu är det utan tvekan på väg upp igen och medlemstillströmningen ökar.
SLM är öppen för homo- och bisexuella män som gillar fetischer och klädstilar som läder, uniform, gummi, byggarbetarkläder, skinhead, western-kläder och på senare tid även sportkläder. Idag har man nära 700 medlemmar och är en av de största ideella gayföreningarna på den stockholmska hbt-scenen.
Stockholmsklubben är även en av de största läderföreningarna i Europa. Det förklaras nog främst av at det inte finns någon kommersiell läderscen i Stockholm , utan lädervärlden samlas traditionellt i föreningsform uppe i Norden.
SLM-klubbar finns även i Malmö och Göteborg och i Norden finns SLM i såväl Köpenhamn och Oslo som i Århus (A-Mens Club), Helsingfors och Reykjavik (MSC).
Baltic Batlle startar officiellt på fredag. Men redan ikväll är det som vanligt öppet på klubben och festnerverna har garanterat börjar vibrera. På SLM (även Side Track och Läderverkstan) kan man passa på att köpa festbiljetterna till helgen.
Fredag är det öppet på SLM till 03 där Dj Kent spelar gamla godingar i ny tappning , vilket innebär Hi-nrg så det skallrar i väggarna.
På lördag är det brunch mellan 14-17 nere på klubben och på kvällen blir det stor fest på Kolingsborg, Dj Jörgen Andréasson spelar och lokalerna är utsmyckade i SLM-stil.
Samtidigt har tjejernas läderklubb Lash tagit över lokalerna på Wollmar Yxkullsgatan för en ”Gala-lördag” där Dj Bad Boy Bitte från Defekt spelar.
På söndagen är så SLM tillbaks med en Pub-kväll som avslutar Baltic Battle-helgen.

Vill du vara med på flera evenemang under helgen är det smartast att köpa en kombinationsbiljett. SLM är öppet för medlemmar i klubben eller i Europeiska ECMC-föreningar. Lördagsfesten är öppen för alla killar som följer SLMs klädregler (dresscode).

http://www.slm.a.se

Källa: Läs mer på SLMs hemsida

Publicerad: 2005-05-25 11:55:40