Hat

Trots upprepade hot i form av telefonsamtal och tidigare även klotter, äggkastning och hotfulla brev mot RFSLs förening i Östersund, anser polisen att man inte har tillräckligt att gå på för att undersöka vidare.
– De bryr sig inte om våra anmälningar. De tar inte trakasserierna mot oss på allvar, säger RFSLs Fred Andersson till ÖstersundsPosten.
– Bara för att man har en icke heterosexuell läggning ska man inte behöva bli hotad eller trakasserad. Vi kan och får aldrig acceptera det, säger Stefan Falkelind ordförande i RFSL Östersund- Jämtland-Härjedalen i ett pressmeddelande.
Föreningen har telefonsamtalen inspelade och i dessa sägs det bland annat: ”hoppas att de spränger en sprängladdning där, så ni flyger åt helvete. Era, era äckelmagar som håller till där.” I ett annat av samtalen, som kommer från samma person, sägs det ” Vi var ett gäng här som undrar om, ni era jävla stjärtgossar. Om man kan komma in till er, så kan ni slicka oss i röven, slicka pungen åt oss och suga kuken åt oss. Men ni får inte knulla oss i röven naturligtvis för vi är inte sånna. Men det skulle kanske vara trevligt för er. Hör av er om det passar. Åsså vill vi inte se er på stans gator nåt hädanefter”.
– Självklart ser vi allvarligt på dessa händelser och kommer därför att lämna in en polisanmälan. Den som skrivit brevet och den som ringt in samtalen ska ha klart för sig att vi låter oss inte skrämmas till tystnad. Tvärtom, säger Stefan Falkelind.

http://www.op.se/parser.php?level1=2&level2=6&id=500688

Källa: Läs mer på op.se

Publicerad: 2005-06-02 17:02:23