Grundlovsdag

När Danmark firar sin Grundlovsdag delar Köpenhamns kommun ut sitt integrationspris på Rådhuspladsen.
I år fick LBL – Landsforeningen for bøsser og lesbiske – ta emot priset vid en ceremoni idag på Rådhuspladsen.
I motiveringen står det:
”Målet med priset är att sätta extra fokus på framgångsrik integration i kommunen. Samtidigt ger priset möjlighet att sprida vidare de många erfarenheter som staden besitter.”
LBL får priset för dess verksamhet med ”Salon Oriental”, där homo- och bisexuella med en etnisk minoritetsbakgrund samlas. Salon Oriental arbetar såväl socialt och politiskt som med festverksamhet.
– Att tillhöra både en sexuell minoritet och en etnisk minoritet kan vara svårt. Det har funnits kraftiga utfall mot homosexuella från etniska minoriteter och det är därför viktigt att denna grupp får en egen plattform, där man kan mötas och finna resurser till att hantera den sortens problem, säger projektledaren Kim Foss Lund från LBLs styrelse.
– Med Salon Oriental har vi skapat ett forum och en fristad och får samtidigt mångfalden i Köpenhamn synliggjord. Dessutom uppmärksammar vi några av de problem som minoritetsetniska homosexuella brottas med, säger han och lägger slutligen till:
– Det är beklämmande när representanter för etniska eller religiösa minoriteter uttalar sig fördömande mot homosexuella. Diskriminering på grund av ras, etnicitet, diskriminering på grund av religiös tillhörighet och diskriminering på grund av sexuell orientering är helt parallella situationer och är alla lika oacceptabla.

http://www.salonoriental.dk/

Källa: Salon Oriental

Publicerad: 2005-06-05 16:05:56