QX dk

Idag börjar QX dk att distribueras i Köpenhamn och Skåne. Det är andra numret av danska QX och planerna från QX Förlag är att ge ut tidningen ännu en gång i höst och under nästa år fyra gånger.
Tidningen är på 32 sidor och som omslag finns de två stylist-stjärnorna Uffe Buchard och Kim Grenaa. De intervjuas om sin syn på bland annat homomiljön.
Dansk media har fångat upp två av artiklarna i danska QX. Dels en krönika av den populära värden i danska TV 2:s Go’ Aften-program, Hans Pilgaard. Han skriver en krönika i tidningen och reflekterar över den danska homo-världen.
Under söndagen fick QX intervju med nya socialdemokratiska partiordföranden Helle Thorning-Schmidt stor uppmärksamhet i all dansk nyhetsmedia. För första gången talar hon med gaymedia och slår fast sin politik i homofrågor.
Budskapet är tydligt – det skall inte finnas någon skillnad mellan homo- och heterosexuella om partiet bildar regering.

Danska QX innehåller dessutom porträtt av tre DragKings, ett resereportage om Stockholm och ett porträtt av den amerikanske sångaren Anthony. L-Words skapare Ilene Chaiken intervjuas för fösrta gången av nordsika gaymedia och berättar om reaktionerna hon mött. Sommarens två stora begivenheter i Köpenhamn, Pride och VM i gay-fotboll tas självklart upp och tips om såväl kultur, shopping som nöje.
Du kan ladda ner QX dk’s sommarnummer via länken nedan.
Från i kväll börjar den distribueras i Köpenhamn och Skåne.

Ladda även ner QX dk 2004

http://www.qx.se/pdf/qxdksommer05.pdf

Källa: LADDA NER QX DK 2005

Publicerad: 2005-06-06 11:10:48