Mingel

För att förkovra några av Qruiser medlemmarnas kulturella vyer en aning, i kontrast till västeuropeiska schlagerdängor och TV-såpor, drog Qruiserklubben +The Stimuli Connection+ ihop ett varmt och glatt gäng till Södra Teaterns bar och dess hareminspirerande miljö.


Hasna el Becharia – en kvinna i en mansvärld
Torsdagskvällen avnjöts i strålande solsken, ett fullpackat Mosebacke och en konsert med Hasna el-Becharia från Algeriet. Tyvärr lyfte Hasnas bluesiga och tranceartade sound först efter halva konserten då hon bytte från gitarr till den heliga baslutan gumbri och verkligen fick Södra teatern i gungning.


Akasha Crew goes bellydancing.
Fredagskvällen inleddes med den ypperliga polska klezmer kvartetten CKB (intervju finns under nyheter på QX.se) för att sedan förflytta oss ner till Kägelbanan och till ett sanslöst gungande och framförallt lyckliga koalitionen DJ Ipek och Akasha Crew – för er som missade det denna gång, missa absolut inte chansen nästa gång de kommer. Ni kommer inte att ångra Er! Denna Berlinska multietniska och multisexuella konstellation är definitivt något Stockholm skulle behöva mer av.

Festivalens stora affischnamn sudanesiskan Gawaher och hennes 10 man starka ensamble bjöd oss på lördagen på en dos av arabiska hits, en härlig mix av pop och egyptisk tradition. Kvällen fortsatte sedan i rasande fart på Mosebackes bar där Multikultis hus DJs Magnus och Nico fick dansgolvet att vibrera från allra första början tills att ljuset tändes och den sista sandalen blev funnen…


En av Stockholms skönaste barer: Södra teaterns bar som avnjuts av Martina, Ulrika, Camilla och Cia.
Den fascinerande blandningen av Qruiser-medlemmar visade sig vara väldigt lyckad med många skratt, djupa samtal, nya vänskaper och dans till morgonkvist. Tidigare arrangemang har varit privat fest med utgång till Re:Orient Club, föreställningar på Dansens hus och de godaste av middagar på Roxy och dess chambre separé. Sammanstrålningen uppskattades och gladde även Re:Orients arrangörer eftersom de även arbetar för att få en än starkare gay- och queer prägel i sitt program och på deras gäster.


Cina och Mats
Skaparna av ser nu med iver fram till nästa happening…men först måste the dancing shoes poleras upp en aning och andan återhämtas…!


Dags för dansgolvet som huserades av Multikultis DJs.


Mats och PA kom för att lyssna på Gawaher

http://www.qruiser.se/index.php?aktion=klubb&klubbid=57094

Källa: +The Stimuli Connection+

Publicerad: 2005-06-18 16:22:43