Europride 2005/Oslo

För första gången kommer Mr Gay Europe att utses under EuroPride i Oslo. Nu på lördag på klubben Rockefeller och festen PrideBall skall 17 killar från Ryssland i öster till Kanarieöarna i söder tävla om den åtråvärda titeln!
Hugade från hela Europa kan dessutom vara med och rösta på sin favorit via ett internationellt telefonnummer.

Från Lappland deltar för första gången en Mr Gay-kille. Det är Erik Berg som kommer från Piteå och har bakom sig RFSL Nord som sponsor.
Förutom Lappland finns även regionen Kanarieöarna med i tävlingen med Robert Jimenez som öarnas Mr Gay.
Från Sverige deltar vår regerande Mr Gay Sweden, Jörgen Tenor. Övriga länder är Italien, Lettland, värdlandet Norge, Nederländerna, Schweiz, Ryssland, Ungern, Polen, Danmark, Frankrike, Tyskland, Estland, Bulgarien och Österrike.
Likt andar Mr och Mrs-tävlingar är det inte bara skönheten som skall bedömas – även empati, charm och möjligheten av att bli en ambassadör för gaykillar skall vägas in.

Bakom kalaset står Morten Rudå som under fela års tid arbetat med norska Miss-tävlingar såväl som Miss Universum och är dessutom klubbproducent. Koreograf för showen är Richard Lessey och regi står Simen Sand för. Mistress of Ceremony blir Norges ledande DragQueen Tootsie Knutsen.

Förutom tävlingen kommer festen bjuda på dans och ett galamingel. Bland annat har Emil Hellman från Club Connection flugits in för att i en egen del av lokalen återskapa lite Gamla Stan-klubbkänsla. Förutom Emil spelar Lacroix från Rotterdam, Mike Dandy och André.

Det blir trångt om fester på lördagen i Oslo. Förutom PrideBall så har EuroPride själva en stor avslutningsfest på Posthallen – vilket innebär enorma lokaler. Gänget bakom klubben Fire kör sitt Roof Top Party i lokalerna ovanför Operan och för de mer alternativt sinnade blir det Honeytrap på anarkohaket Blitz. Självklart är även LondonPub och Chairs, Naken, Sinpecado och Den Gyldene Høne öppna.
Förhoppningsvis räcker publiken till för alla fester!

http://www.mrgayeurope.com/

Källa: Rösta i Mr Gay Europe-tävlingen

Publicerad: 2005-06-20 14:45:37