Nästan okända, men ändå hyllade, Pennebaker är bandet som gör landets gladaste pop förtillfället.
Fredrik Welander på dagensskiva.com skriver om Pennebakers debutalbum:
”När jag lyssnar på den här skivan spricker mitt ansikte från öra till öra. I en båge där ändarna pekar uppåt. Våren värmer inifrån när jag hör Pennebakers naiva pianopop. Björn Öqvist hämtar sin musik från den kreativa guldåder som på sjuttiotalet strödde stjärnstoff över världen via låtskrivare som Walter Becker, Donald Fagen, Elton John och Todd Rundgren. ”Everything You’re About” är en poplåt välsignad av alla goda krafter som finns. Den svävar runt i min värld och sprider välmående. Med ett tillbakadraget sväng och ett sensationellt möte mellan Björn Öqvists och Kathrine Bergströms sångstämmor. En poplåt blir inte bättre den här våren. Eller, jo förresten, lyssna på ”Things We Do (Between Me And You)” och ”Bending The Rules” innan du bestämmer dig.”
Och avslutar recensionen med:
”Där buttra metallmän och anemiska indieprinsar sitter och tänker på döden och vilka poser som klär den bäst, där skickar Pennebaker fram en bukett blommor och ett glas hallonsaft med en hälsning som helt kravlöst säger – Välkommen. Jag vet att det är en skitliknelse, men försök själv skriva på allvar när ansiktet har spruckit och inte vill läka.”
Även QX Anders Öhrman gav skivan högt betyg och skriver:
”Pennebakers album stavas l-y-c-k-a” och hittar referenser till artister som Eskobar, Paul McCartney, Prefab Spout, Supertramp, Gilbert O´sullivan och Tears for fears.
Ikväll kan sommarens lyckligaste musiktimme utspela sig på Debaser.

Debaser ligger på Karl Johans Torg 1 vid Slussen i Stockholm.

Publicerad: 2005-07-06 00:00:00