Terrorhot

– Gayställen kan utsättas för bombattentat av islamistiska terrorister. Alla gaybarer och klubbar bör kontrollera väskor och kroppsundersöka gäster. Muslimska fundamentalister bär på ett våldsamt hat mot lesbiska och bögar. De anser att vi skall dödas. Vårt community kan bli nästa måltavla. Det finns ingen tid att vänta.
Så hårt uttrycker sig idag den brittiska, stridbare gayaktivisten Peter Tatchell i ett uttalande för organisationen OutRages räkning.
Orsaken till uttalandet är att flera ledande medlemmar i organisationen har mottagit hot från islamistiska fundamentalister efter bomdådet i London den 7 juli.
Förutom Tatchell själv har hot framförts till kampanjkoordinatorn Brett Lock och organisationens talesperson i muslimska frågor Aaron Saeed.
I hotbreven har meddelats att de tre står på en ”hit list” och att de skall halshuggas och styckas, i enlighet med ”islamisk lag”.

Hotbreven började dyka upp efter att OutRage startat en kampanj till stöd för muslimska HBT-personer, inkluderat de som flytt undan ”hedersvåld” i länder som Algeriet, Iran, Palestina och i Storbritannien.
Hoten har anmälts till polisen men de har inte lyckats spåra hotsamtalen då de som ringt använt kontantkort.

Samma islamistiska fundamentalister har också hotat att ”attackera” hela HBT-samhället. ”Vänta bara och se” sa en person vid ett nattligt samtal till Peter Tatchell: ”Vi skall straffa er alla – straffet för sodomi är döden”.

Outrage menar även att liberala representanter för islam och judendomen kan vara möjliga mål för islamistiska grupperingar i London. Gruppen framhåller att de vid bombdådet mot en gaybar i London 1999 också framfört varningar.
Då var det bomber riktade mot ”invandrar”områden som Brixton och Brick Lane som fick Outrage att varna gaybarerna.
– Våra varningar ignorerades då, säger Lock i OutRages pressmeddelande och fortsätter.
– Fem dagar senare sprängde nynazisten David Copeland en bomb på gaybaren Admiral Duncan i Soho och tre människor dödades. Det skulle vara osedvanligt dumt att idag ignorera ett möjligt islamistiskt färgat bombdåd riktat mot en gaybar.

http://www.outrage.org.uk

Källa: Läs mer på OutRages hemsida

Publicerad: 2005-07-18 12:40:34