Pride 2005: tips!

Arlen Rivera, Ebba Ljungmark och Pernilla Frödeberg är tre femtedelar av gruppen som sedan Pernilla startade Toy Boys bytt medlemmar i sann Destinys Child-stil. Gruppens andra två medlemmar Karin och Emma har ännu inte anslutit till gruppens Stockholmsvisit, men dyker upp på fredag.

Berätta, vad händer på fredag?
– Vi kommer att göra en nedklippt del av vår show ”Show of the year” som vi gjort tidigare. När vi körde den på Gretas i Göteborg slutade det med succé och trots att det var mest bögar och straighta i publiken ropade de in oss igen efter en massa jubel. Jag tror att det var kontrasten mot vad man brukar få se i dragkingsammanhang som gjorde att det gick så bra som det gjorde (Ebba).
– Vårt uppträdande består av att vi gör olika artister precis som dragqueens brukar göra. Givetvis blir det bara manliga artister (Pernilla).

Vad är den största missuppfattningen om dragkingscenen?
– Att det bara handlar om sex, att vi bara anspelar på sex och håller på och juckar och leker med dildos. Sen tror alla att det är så likriktat, att alla gör samma grej. Så är det naturligtvis inte, men det är inte så ofta som dragkings ges plats och då syns vi väldigt lite. (Pernilla).
– Att vi vill vara män är väl också en ganska stor missuppfattning. Det har till och med hänt att en kille kom fram till mig och frågade om jag odlat mustasch för att kunna uppträda (Ebba).

Vad tycker ni om dragkingscenen annars?
– Jag gillade verkligen filmerna ”Venus boyz” och ”The Austin gender conspiricy”. De har gjort att fler fått upp ögonen för dragkingscenen. Sen gillar jag att jag får chansen att showa på mitt eget sätt och presentera en idé eller en tanke som jag har. Jag ser sidor av mig som jag inte får får chansen att visa annars (Arlen).
– Jag gillar inte alls ”Venus boyz”. Det är alldeles för mycket sexspel och dildolekar. Jag gillar inte att det ska anspelas på sex så mycket, det är väl mer spännande att vara sexig utan att visa det så övertydligt. Det är mycket intressantare att leka med de roller vi männsikor ständigt iklär oss. Jag gillar inte att man går in i så många roller i vardagen och att folk ska placeras i fack. Det är lite det som är grejen med oss, att visa att det bara är roller och att vi under ytan är likadana (Pernilla).

När intar ni scenen?
– Någon gång mellan 19.00 och 21.00 står vi på Stora Scenen under Wigstockholm (Ebba).

Tränat mycket?
– Ja, vi har tränat sjukt mycket (skrattar) (Pernilla)

Publicerad: 2005-08-05 00:00:00