Pride 2005

Det är kvällar som denna man förbannar att vi måste hålla festivalen på en fotbollsplan. Lite regn, och det blir stora pölar överallt och knökfullt i tälten. Men de flesta som besökte Pridepark under kvällen verkade glada trots molnen på himlen och parken fylldes snabbt av paraddeltagare och åskådare.

Glad var också Lotta Bromé som överraskade uppe på scenen efter att ha åkt QX-vagn hela eftermiddagen. När hon kallade upp sin Jessica Karlsson på scen för att gå ner på knä visste jublet inga gränser. Paret träffades under Pride för tre år sedan och efter att Lotta försäkrat oss om ”att hon ska gifta sig med den här kvinnan”, förenades paret i en kyss, och Prideparks besökare hyllade tjejerna.


Lotta föll på knä för sin Jessica.

En annan av kvällens begivenheter var kröningen av Miss Pride 2005, dvs Årets druga. Rickard Engfors dök upp på scenen och berättade att 2005 års Miss heter Babette. Tillsammans med nya Mr Gay, Erik Berger, och Miss Gay,Michelle Appelros, gjorde Babette ett ärovarv på scen och fick ta emot publikens jubel.

Kvällen fortlöpte med Daniel Lindström, som sjöng spår från sin platta däribland givetvis förra årets mest sålda singel ”Coming true”. Vidare rockade Crucified Barbara och Phrank och årets Pridelåt ”Dance with a stranger” med amerikansk-svenska Leana, revs av med en dansshow.

Diamond dogs visade att de har god hand med Sveriges schlagerelit och visade skrattframkallande videoklipp samtidigt som de mimade skojfriska versioner av schlagerhits. ”Pay Tv:s ”Refrain, refrain” blev ”Regain, regain” med en tunnhårig Andres Esteche på storbildsskärmen. Kul!

Kvällens andra överraskning stod Martin Stenmarck för när han dök upp och rev av sin schlagervinnare ”Las Vegas”. Dessvärre hade en stor del av publiken hunnit ge upp kampen mot regnet och begett sig till kvällens fester. Populära gayrummelplatsen Lino Club Stockholm hade i natt en enorm kö som ringlade sig fram och tillbaka över kajen på Riddarholmen, även Connection i Gamla Stan hade fullt hus med långa köer.


Miss Babette blev Miss Pride 2005. En titel som hon vann även 2000.


Erik Berger är årets Mr Gay och tog emot jubel från bögfansen under kvällen.


Miss Gay 2005, Michelle Appelros är flatornas nya favvis.


Crucified Barbara rev av ett par rockrökare.


BWO och Alexander Bard körde hits från succéplattan ”Prototype” som just nu ligger högt på albumlistan i Sverige.


Ett av de säkraste tecknen på att återväxten i Popsverige är tryggad; Martin i BWO.


Den snart abdikerande Popidolen från 2004 Daniel Lindström sjöng bland annat singelaktuella ”Run”.


Hårdrockande Phrank gjorde succé sist, så de stod åter på Pridescenen.


Lutricia McNeal hade kvällens tuffaste topp.


Diamond Dogs gjorde en kul version av ”Alla flickor”.


Rickard Engfors fick dela ut pris till den som fått honom att satsa på dragscenen, Babette.


Miss Pride 2004, Marco Lehtojoki, abdikerade.

För mer bilder, kolla in på:

http://pride2005.alainn.net

Publicerad: 2005-08-07 13:44:53