Pride 2005

Brighton är Englands motsvarighet till San Fransisco, och under denna helg blir Brighton en samlingsplats för hela Englands bögar och flator. Arrangörerna beräknade årets deltagare till cirka 130 000 – 150 000 och skulle därmed slå förra årets besöksrekord. Festlig, lugn och bra stämning rådde för de firande.

Brighton Pride började med en parad från stranden, genom city till slutmålet som var Preston Park, en jättelik park i utkanten av city. Det är gratis att gå in i parken och där finns allt från björn-, hiphop-, disco-tält och karuseller till lugnare områden med restauranger och picknickplatser. För att kunna hålla festivalen gratis, sker det insamlingar där festivaldeltagarna kan skänka pengar, efter vad den privata ekonomin tillåter. Under kvällen förflyttades festligheterna från Preston Park till en av stadens homogator, St James Street, där det rådde gatufest till sent på natten.
Under söndagen stängdes St James Street, och dess tvärgator, återigen av från 14.00 och det rådde full gatufest igen. Ölen flödade och solen strålade.


Dans i preston Park.


Paradbil


Britterna kantade stadens gator.


Dans på flak var det även här.


Stora Prideområdet…


Det var minst sagt fullt på St.Jamesstreet.

Publicerad: 2005-08-11 00:00:00