Toker

Den amerikanska pastorn Fred Phelps har allt sedan åtalet mot Åke Green väcktes bedrivit en fullkomlig hatkampanj mot Sverige.
På hemsidan GodHatesSweden önskar han att alla svenskar skall dö på grund av att homosexuella accepteras i landet. Värst går han åt det svenska Kungahuset och hans strategi har gett honom stor medial uppmärksamhet här hemma.
Enligt Nyheterna på TV4 har Phelps församling ca 100 medlemmar varav de flesta tillhör hans egen familj och förutom att hata homosexuella så ägnar de sig bland annat åt att hylla attentatet i New York den 11 september. Det ses som ett straff mot det ogudaktiga USA.
Till Nyheterna säger Phelps att han med förvåning ser att Sverige fortfarande finns på kartan. Han läser varje dag nyheterna och förväntar sig att landet borde ha raderats ut.
Hatet har även riktats mot kungen och den kungliga familjen, eftersom de representerar Sverige. Att kungen inte protesterat då Åke Green ställts inför rätta göra honom till en medbrottsling, menar Phelps.
Svenska säkerhetspolisen tittar nu på Phelps besök och svensk polis kan ingripa mot honom om han uttalar sig nedsättande mot homosexuella och om han på svensk mark uttalar sig kränkande om kungahuset. Då kan brottet kan rubriceras som högmålsbrott.
Pastor Åke Green själv betackar sig för stödet och säger till Nyheterna att han hoppas att Phelps stoppas vid gränsen eftersom han kränker det svenska kungahuset.
Phleps driver bland även hemsidorna godhatesfags, godhatesamerica och godhatescanada.

Läs mer om Phelps kommentar till Tsunamikatastrofen

http://www.nyheterna.se

Källa: Se intervjun med Phelps på TV4

Publicerad: 2005-08-26 18:11:05