Nu är pop-plattan klar

I nästa nummer av QX som kommer ut onsdagen den 27:e september kan du läsa en större intervju med honom. Men redan nu kan du läsa Peters personliga kommentarer till samtliga låtar på albumet, men även vad QX tycker. Albumet har tagit två år att sammanställa och Peter jobbar med låtskrivare som Jörgen Elofsson och Lisa Lindebergh, Christer Sandelin och Tommy Ekman.

ONLY WHEN I BREATHE
Peter: Det är första låten och titeln på albumet. Den handlar om hur det känns att bli lämnad av någon som man fortfarande är kär i. Jag har skrivit låten själv.

QX: En softare poplåt med inslag av latinogitarrer. Ingen hit, men en skön inledning på skivan och en låt som sätter tonen på hela plattan.

HIGHER
Peter: Jag ville ha den som förstasingeln. Jag blir så glad när jag hör den – man får liksom höra Peter Jöback vara lycklig. Det är så mycket energi. För mig handlar den lit om att man har en skyddsängel.

QX: Du har hört den i radio och på TV. Plattans solklara singelval. En Cheiron-låt som Peter gör bra, men som Celine skulle göra bättre.

BECAUSE
Peter: Den handlar om kärleken till en kompis eller en familjemedlem. Man kan göra vad som helst, bo i London, jobba på café, åka iväg, men man har alltid sina närmaste.

QX: En ganska trist, intetsägande, halvsnabb och popig sak med pianoklink och en refräng som inte sticker ut.

I
Peter: En ballad. Den handlar om att inte kunna hålla emot längre. Ibland vågar man inte säga att man älskar någon men till slut kan man inte hålla sig längre. Det här är jag – liksom!

QX: En pompös ballad skriven av Sandelin och Ekman. Men de har gjort bättre saker än det här. Låten blir aldrig pampig, bara seg och tråkig.

UNDER MY SKIN
Peter: Det är bara party, en sensuell sexlåt.

QX: Plattans skönaste danslåt. En George Michael-inspirerad sak med blås och dunk. Låter både ”Outside” och ”Fast love”. Refrängen skulle kunna ha varit lite starkare. Sambatrummor á la RickyMartin på slutet gör det extra bra. En hit!

THE MAN I WANNA BE
Peter: När man upptäcker hur mycket en person betyder som funnits bredvid en. Den har jag också skrivit själv.

QX: Jodå. Det är en slapp knäppa-med-fingrarna-ballad som byggs upp med gospelkörer. Peters röst gör sig bra och ja, det här kanske funkar.

TONITE
Peter: En ung låt. Första kärleken. Första kvällen när man berättar att man är kär i en viss person.

QX: En enkel poplåt skriven av killen bakom pojkgruppens Westlifes hits. Och jag tror Peter kan släppa den här också som singel.

SEEING RED
Peter: Den handlar om att man fått nog.

QX: En rockigare poplåt, lite smak av Roxettes ”Stars”. Skriven av Lisa Lindbergh. Gapig säger vissa. Bra säger andra.

RAIN
Peter: Oj, vad säger man om den här – ”det gör bara ont” liksom… man har blivit lämnad, det bara regnar och man vill bara ha tilbaka den som lämnat en.

QX: Plattans tråkigaste låt. En ballad utan känsla. Såna här låtar finns det hur många som helst av.

SUN
Peter: Och den här är helt tvärtom. Det är motsatsen. Det är bara kärlek! En klar singelkandidat. I sommar kanske.

QX: Albumets bästa och starkaste låt. En riktig radiohit. En somrig poplåt som man blir glad av – känns som ett givet singelval!

SEARCHING FOR LOVE
Peter: Den lugnaste låten på hela plattan. Vi lade den sist eftersom den är vad hela plattan går ut på – eller vad hela livet går ut på. Man letar ju efter kärleken hela livet. Att bli bekräftad och bejakad.

QX: Pianoklink och Peters sång. Lite trist!

http://www.peterjoback.com/

Publicerad: 2000-09-15 00:00:00