Kungligt besök

Idag kl. 12.43 sharp anlände Kungen och Drottningen till Djurgårdsterrassen för att i sällskap med 60-talet personer från Djurgårdsförvaltningen och hovet intaga lunch hos Anders & Arto. Säkerhetspådraget kunde varit lite bättre (SÄPO åt i lugn och ro) men som enda EXKLUSIVA tidning var QX på plats att övervaka Konungens bordsskick och annat väsentligt vid en sådan här världshändelse.
Det var den årliga rundturen på Kungliga Djurgården som avslutades med lunch hos Arto och Anders, vars personal var exeptionellt koncentrerade och inte ett felsteg i gruset togs.




Då eder utsände frågade presschefen Elisabeth Tarras Wahlberg om jag fick fotografera Elisabeth sade hon:
– Varför då?
Då var ju jag tvungen att säga:
– Jo, Du är ju en stor gayikon för pojkarna här, och så är Du ju så tjusig, svarade jag. Det gick tydligen hem och Elisabeth poserade i solskenet under regnbågsflaggan med Kungens Ståthållare Sprängare.




Cecilia Broström hade den stora äran att servera Kungen och hon berättar att han till och med konverserade henne.
– Är Ni alltid så här mycket personal här ute ? frågade Kungen.
– Njaa, sade Cecilia vi är många som jobbar extra här ute.
Kungen: – Vad gör Du annars då?
Cecilia: Ja, jag jobbar som musiklärare.
Kungen: Jaha, vad gör musikbarnen idag då??
…och så flöt konversationen på. Kungen var mycket intresserad av den vackra personalen på terrassen.Han bar röd slips med tillhörande kostym och Drottningen hade utsläppt ”ledigt” hår och var iklädd en beige välskräddad dräkt som toppades av ”Silviasjalen”, hennes lilla ”ponchovariant”- en favorit i garderoben.

Kungen som är en gentleman lät sin fru sitta med ansiktet mot vattnet så hon kunde beskåda Djurgårdskanalen, medan Kungen satt och lyfte, vred och vände på porslinet för att se var designen kom ifrån. Vi kan berätta för Er kära QX läsare att porslinet kom från Djurgårdsterrassens butik, designat av innehavaren Lena Larsson.

Hovet var mycket tacksamma för luncharrangemanget och ägaren Anders berättar lite förläget:
– Drottningen berömde mina blomsterarrangemang, och hon var såååå vacker.
– Vad bjöd Ni dem på?
– De fick chilimarinerad kycklingfilé med färsk potatissallad och sås av cremé fraiche. Till kaffet serverade vi en kanel & rabarbercheescake som Drottningen gillade, av det uppätna fatet att döma, berättar en mycket lycklig Anders Carlsson.

Bilder i artikeln tagna av Pia Gustafson

Publicerad: 2000-09-13 16:33:42