Årets hit?

Madonna är äntligen tillbaka med fullängdsuppföljaren till halvsuccén ”American life”. Och det blir en rakt igenom dansvänlig platta med dansbar musik. ”Hung up” heter första singeln som väntas nå radiostationerna i mitten av oktober, men delar av låten cirkulerar redan nu på internet. Och vi kan berätta att Madonna samplar ABBA:s klassiska ”Gimme Gimme Gimme (A Man After Midnight)” i låten. Låten som är producerad av Stuart Price som även arbetat som dj på Ibiza och kan bäst beskrivas som en uptempo discolåt som man blir glad av. Stuart körde den för ett lyckligt dansgolv på Ibiza i somras och de lär enligt uppgift ha blivit helt förälskade i låten. Stuart Price lär även ha tagit en bild av dansgolvet när låten spelades och skickat via mobil direkt till Madonna som blev extatisk över att se resultatet av månader i studion.
En annan av låtarna på plattan heter ”I love New York” och är en hyllning till staden hon sedan länge lämnat för lantliv i England:
– Jag bor i England för att mina barn går i skolan här och min man jobbar här, och då är man en god mor och fru och anpassar sig. Men jag älskar New York, och har aldrig haft något emot att vara där., berättade hon för MTV.com nyligen.
Det går många rykten om plattan men en sak som är säker är att svenska producentteamet Bloodshy & Avant (Christian ”Bloodshy” Karlsson och Pontus ”Avant” Winnberg) lämnat musikaliska bidrag. Killarna ligger bland annat bakom Britneys superhit “Toxic” och bara det bådar gott för alla fans av dansbar pop. Även überproducenten Mirwais som medverkade på både “Music” och “American life” är med och rör i grytan på “Confessions…”.
Albumet kommer i mitten av november och kommer bara att innehålla dansbar pop, inga ballader och inga konstiga utflykter. Madonna utlovar att albumet bara ska vara ett kul partyalbum som blir en tillbakagång till vad ”Music” stod för, energi och party. Alla bossarna på Warner lär ha gått i taket av lycka när de hörde skivan.
Videon till ”Hung up” kommer att regisseras av David LaChapelle som just nu är aktuell med H&M:s nya reklamfilmer med Mary J Blige

”Confessions on a dancefloor” släpps den 21 november och ”Hung up” släpps någonstans i mitten av oktober. (”Hung up” kommer att finnas tillgänglig som mobilsignal(!), en månad innan singeln släpps dvs 19 september på motorola.com)

Publicerad: 2005-09-15 00:56:00