Regnbågsfestivalen 2005

I över en vecka firas Regnbågsfestivalen i Malmö. Programmet i år är fyllt av debatter, föredrag och självklart fester. Nästa vecka blir tuff för den som vill hinna med allt som erbjuds under festivalen.
Ikväll öppnas veckan med en Invigningsfest på nya Club Indigo. RFSLs klubblokal på Monbijougatan har designats av arkitekten Abelardo Gonzales och det firas förutom festivalen med Edith Crepp sjungandes kupletter till Helmut Bisztrons piano. Countertenoren Magnsu Karlberg sjunger dessutom liksom pianisten Ilja.
Efter artisteriet tar dansen vid.
Dans står i centrum på Club Sin som ordnar ett Rainbow Starnight Party där ”übertransorna” Ilona Star och Roxy Deluxe visar sin dekadenta dragshow.
För att härbärgera alla festsugna från Skåne och alla gäster så öppnas hela klubben upp. Dessutom kommer de danskar som kan visa upp en tågbiljett in helt gratis!
SLM öppnar regnbågsfirandet med en fetishfest på Ystadsgatan. Öppet för killar och de killar som är medlemmar i SLM och följer klubben dresscode. Kom innan midnatt för då stängs dörrarna så resten av festen kan ske i fred.

Helgen fester fortsätter i morgon då Indigo har Mian Lodalen på besök och Wonk arrangerar ett Malmö Pride Party med DeeJay Johnny och favvona Wonk plus Belinda.
Redan på dagen blir det en mer offentlig invigning, då Triangeln köpcentrum i änden av Södra Förstadsgatan intas av regnbågsflaggor. Jonas Hedquist uppträder och det blir modevisning där stans transpersoner visar höstens herr respektive dammode.
SLM har Uniformstema på klubben – även denna gång män som är medlemmar och följer dresscode!

Mer idrottsinriktade tar sig till Malmö Devilants öppna Rugbyträning. Inte tramsig amerikansk fotboll alltså – utan hederlig Rugby. Van eller ej, alla är välkomna att pröva på.

Och detta var alltså enbart de två första dagarna av Regnbågsfestivalen!

http://www.qx.se/guide/index.php?typ=fri&ort=50&tid=annan&from=2005-09-16&tom=2005-09-25

Källa: QX.se/guide med aktiviteterna vid Regnbågsfesten

Publicerad: 2005-09-16 14:00:00